Tunç Soyer'in anket cevabı: 'Bir dönem daha hak ediyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tunç Soyer'in anket cevabı: 'Bir dönem daha hak ediyorum'

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer anketlerden korkmadığını belirterek, "Sokakta bana karşı teveccüh var, anketten çekinmemiz söz konusu değil. Benim en büyük moral kaynağım ve enerjim sokaktan geliyor. Bir dönem daha hak ettiğimi düşünüyorum" dedi.

Türkiye, 31 Mart'ta yerel seçimlere hazırlanırken, partilerde aday belirleme süreci önemli bir gündem maddesi haline geldi. CHP'de ise yönetim değişikliğinin ardından, mevcut belediye başkanlarının tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu tartışılıyor. 

CHP tarafından yapılan açıklamada, bu konunun şehirlerde yapılacak memnuniyet anketleri ile şekilleneceği ifade edilmişti. Bu süreçte adaylık tartışmaları arasında öne çıkan isimlerden biri de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu.

ANKET ADAYLIĞINA GÖLGE Mİ DÜŞÜRDÜ? 

Uzun yıllardır CHP'nin İzmir'deki adayları ideolojik oy stratejisiyle sandıktan birinci çıksa da, son dönemde şehirdeki olumsuzluklar Soyer'in adaylığına gölge düşürdü. Tarihinin en eleştirilen İzmir başkanlarından biri olarak değerlendirilen Soyer'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin de adaylık yolunda bir engel olabileceği dile getiriliyor. Ancak Soyer, adaylık için söylemlerini artırmış durumda.

"SOKAKTA BANA KARŞI TEVECCÜH VAR" 

Cumhuriyet'e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, anketlerden korkmadığını belirterek, "Sokakta bana karşı teveccüh var" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada dolaşan eleştirilere rağmen, sokaktaki desteği hissettiğini savunan Soyer sözlerine şöyle devam etti:

"Biz göreve başladığımız günden itibaren anket çalışması yaptık ve sürekli yapıyoruz. Eksikliklerimizi, halkın memnuniyetini görmek için anket yaptırdık. Anketten çekinmemiz söz konusu değil.

"BİR DÖNEM DAHA HAK EDİYORUM"

Sosyal medya toz duman ama ben sokakta bunu görmüyorum. Ben teveccühünü görüyorum. Benim en büyük moral kaynağım ve enerjim sokaktan geliyor. Bir dönem daha hak ettiğimi düşünüyorum

Genel merkez anket oranlarına bakarak bir değerlendirme yapacağını düşünmüyorum.  Mutlaka, altyapı, kentte kattığı değerler, parti ideolojisi ile model örnek uygulamalar ortaya konulmuş mu buna da bakılması gerekir. Anketle sınırlı bırakılmaz. Başka parametreler dikkate alınmalı."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...