Türk Kızılay'dan Ukrayna'ya 2. yardım konvoyu

Düzenleyen:
Türk Kızılay'dan Ukrayna'ya 2. yardım konvoyu

GÜNDEM Haberleri

Türk Kızılay, Ukrayna'ya gönderilen yardım malzemelerini taşıyan 3 tır yolladı. Tırlar, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçti.

Türk Kızılay, dünyanın neresinde olursa olsun zor durumdaki insanların yardımına koşmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Rusya’nın savaş açmasının ardından siviller için öncelikle barınma, giyim, yiyecek ve içecek malzemelerinin bulunduğu 5 tırlık insani yardımı Ukrayna’ya ulaştırdı.

Türk Kızılay, 3 tırdan oluşan ikinci konvoyunu da Türkiye'den uğurladı.

Gıda, hijyen, sağlık malzemeleri ve bebek bezinden oluşan ikinci konvoy, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçerek seyrini sürdürdü.

Türk Kızılay Kırklareli Afet Müdahale Birim Yöneticisi Bilgehan İzmirlioğlu, siviller için insani yardım talebinde bulunan Ukrayna Kızılhaçı'na yardımların devam ettiğini söyledi.

İlk konvoydaki yardım malzemelerinin dağıtımına başlandığını belirten İzmirlioğlu, "Mobil beslenme aracımızı da Ukrayna'ya yolladık. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarındaki beslenme ünitelerimizde de Ukrayna'dan gelen vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...