Türkiye kavrulacak! Yeni sıcak hava dalgası kapıda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye kavrulacak! Yeni sıcak hava dalgası kapıda

GÜNDEM Haberleri

Dünya genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin dışında artarken, yurt içinde de sıcaklık rekora koşuyor. Bir süredir yurdu etkisi altına alan Eyyam-ı Bahur sıcakları yerini Basra sıcaklarına bırakırken sıcaklıkla beraber, nem de yükselişe geçecek. Yeni sıcak hava dalgasıyla beraber, bu hafta yazın en zorlu haftası olacak. Uzmanlar yaşlılara ve kronik hastalığı olanlara 'evde kalın' uyarısı yaparken, hafta sonu plan yapanlar için il il hava durumu da belli oldu.

Temmuz ortasından itibaren kendini hissettiren yakıcı sıcaklık, yarın Basra üzerinden gelecek yeni sıcak hava dalgası ile limitleri zorlayacak.

İç Anadolu ve Güneydoğu hafta sonu en yüksek sıcaklıklarına ulaşacak. Ankara’da gölgede bile sıcaklığın 40 dereceye ulaşması beklenirken, cumartesi ve pazar hava sıcaklıkları genel olarak 38 ila 40 derece arasında seyredecek.

Marmara Bölgesi'nde bir süredir nefes aldıran poyraz, yarın ve cumartesi yerini sıcaklıkla yükselen yoğun bir neme bırakacak.

Marmara genelindeki sıcaklıklar 34-36 derece civarında kalacak olsa da Trakya’da ve Çanakkale’de termometreler yeniden 38 derecenin üzerine çıkacak.

MARMARA İÇİN EN SICAK GÜN YARIN

Cuma günü İstanbullula için bu yazın en sıcak günü olarak görünüyor. Akşam saatlerinden itibaren kendisini hissettirecek nem, 3 bunaltıcı günün sonunda hafta başı itibarıyla yerini serinliğe bırakacak. 8-12 Ağustos tarihlerinde Marmara’da hissedilen sıcaklıklar 30-33 dereceye gerileyecek. 

Türkiye kavrulacak! Yeni sıcak hava dalgası kapıda

EGE VE AKDENİZ BUNALTACAK

Akdeniz ve kıyı Ege ise artan sıcaklıklar ağustos ortasına doğru azalsa da nem, sıcak denizlere yakın merkezlerde bunaltıcı olacak.

SICAK HAVA ÖLÜMCÜL OLABİLİR!

Öte yandan uzmanlar, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlara öğle saatlerinde evde kalmalarını öneriyor.

Türkiye kavrulacak! Yeni sıcak hava dalgası kapıda

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...