Türkiye'den İsviçre'deki terör saldırısına kınama: Faillerini bulun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'den İsviçre'deki terör saldırısına kınama: Faillerini bulun

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan, İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleşen terör saldırısını kınama geldi. İletişim Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk bayrağı hedef alınarak gerçekleştirilen saldırının kabul edilemez olduğu vurgulandı. İsviçre'den saldırının faillerin bulunması ve gerekli işlemlerin yapılması da talep edildi.

Terör örgütü PKK yandaşlarının Avrupa'daki provakatif eylemlerine devam ediyor. Terör yandaşları bu defa İsviçre'nin Zürih kentinde sahneye çıkıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan gösteriler düzenledi. Erdoğan'a benzettikleri kuklayı ve Türk bayrağını yakan PKK yandaşları, ingilizce skandal "Kill Erdoğan" (Erdoğan'ı öldürün) pankartı açtı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı iğrenç saldırının ardından İsviçre'yi kınadı. 

"HİÇ BİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ"

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağına yönelik iğrenç saldırının hemen ardından İsviçre'nin Ankara Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağırıldığı, bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunun vurgulandığı belirtildi.

"FAİLLERİ TESPİT EDİLİP GEREKLİ İŞLEMLER SÜRATLE YAPILSIN"

İsviçre'den olaya ilişkin derhal soruşturma başlatılarak faillerin tespit edilmesinin ve gerekli işlemlerin süratle yapılmasının talep edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsviçre'nin Zürih kentinde, teröristlerin ve yandaşlarının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk Bayrağımızı hedef alan alçak eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere ilgili makamlarımız marifetiyle olayın takipçisi olmayı sürdüreceğiz. İsviçre'nin, bu türden çirkin saldırılara ve terör örgütlerinin kara propaganda eylemlerine müsaade etmemesini bekliyoruz."

https://twitter.com/iletisim/status/1669355995246759937

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...