Türkiye'den selin vurduğu Libya'ya tam destek: Bakan Koca gönderilen sağlık çalışanı sayısını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Bakan Koca, 11 bin kişiden fazla insanın hayatını kaybettiği, 9 bin kişinin kayıp olduğu Libya için sağlanan sağlık yardımları hakkında bilgi verdi. Bölgeye bugün sahra hastanesinin kurulduğunu söyleyen Bakan Koca, gönderilen sağlık çalışanı sayısını da açıkladı.

Türkiye'nin büyük bir sel felaketiyle sarsılan Libya'ya yardımları devam ediyor. Felaketin ilk gününden beri bölgeye gıda, giyim ve barınma ihtiyaçları için binlerce koli malzeme gönderen Türkiye, Libya halkına sağlık desteğini de sürdüyor.

Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Libya'da kurulan sahra hastanesi ve gönderilen sağlık çalışanı sayısı hakkında bilgi verdi.

"LİBYA HALKININ YANINDAYIZ"

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “159 sağlık çalışanımız ve sahra hastanemizle Libya’dayız. 148 kişilik takviye ekibimiz ve ekipman desteğimiz, sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Libya’ya bugün ulaştı. Şu an toplam 159 sağlık çalışanımız, tam donanımlı sahra hastanesi, gereken ilaç ve tıbbı malzemeler ve acil müdahale ünitelerimizle Libya halkının yanındayız. Libya’da olmak, kardeşlik ve insanlık görevimiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'den selin vurduğu Libya'ya tam destek: Bakan Koca gönderilen sağlık çalışanı sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı ise sosyal medya hesabından TCG Osmangazi gemisinin Libya’ya yardım götürmek için İzmir’den hareket ettiğini açıkladı.

LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİ

Libya'nın doğusundaki "hükümetin Sağlık Bakanı" Osman Abdulcelil, gün içerisinde yaptığı açıklamada, ülkenin doğusunda meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayısının, çoğu Derne kentinde olmak üzere 11 bini geçtiğini duyurmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Türkiye'den selin vurduğu Libya'ya tam destek: Bakan Koca gönderilen sağlık çalışanı sayısını açıkladı

Libya Başkanlık Konseyi de sel felaketinden zarar gören bölgeler için kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara yardım çağrısında bulunmuştu.

Ülkenin doğu bölgelerindeki yağış miktarının 40 yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğu ifade edilmişti.

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...