Türkiye'nin DEAŞ'a karşı mücadelesi takdir topluyor! ABD'den ilk yorum geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin DEAŞ'a karşı mücadelesi takdir topluyor! ABD'den ilk yorum geldi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin terörün her türlüsüne yönelik yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü kararlı operasyonlar dünya ülkeleri tarafından övgü ile karşılanıyor. ABD, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi'nin Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından etkisiz hale getirilmesini "takdir ettiğini" açıkladı.

Türkiye, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı teröristi Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Suriye’de düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelişmeyi canlı yayında duyururken, nefes kesen operasyonun ayrıntıları daha sonra kamuoyu ile paylaşıldı.

ABD, TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİNİ TAKDİR ETTİ

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD'nin Türkiye'nin DEAŞ'a karşı mücadelesini takdir ettiğini açıkladı.

Ryder, “Biliyorsunuz, genel olarak konuşursak, Türkiye'nin DEAŞ’a karşı koymak için yaptıklarını takdir ediyoruz. Kuzey Suriye'deki sınır bölgelerinde, Türk kuvvetleri geçmişte de DEAŞ ile mücadele etti. Ve yine, DEAŞ'ın kalıcı olarak yenilgisine yardımcı olmak için uluslararası toplumun yapabileceği her şey çok faydalıdır” dedi.

Türkiye'nin DEAŞ'a karşı mücadelesi takdir topluyor! ABD'den ilk yorum geldi

DEAŞ ELEBAŞI KENDİSİNİ PATLATTI

Sık sık yer değiştirdiği tespit edilen El Kureyşi kod adlı teröristin, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin/Cinderes'te olduğu ve yakın zamanda yer değiştireceği istihbaratını alan MİT, özel bir operasyon ekibi ile teröristin bulunduğu eve geçtiğimiz hafta operasyon düzenledi.

MİT'in "teslim ol" çağrısına yanıt vermeyen DEAŞ elebaşı El Kureyşi, yakalanacağını anlayınca üzerindeki intihar yeleğini patlattı.

Terör örgütü DEAŞ'a 2013'te katılan El Kureyşi, kısa sürede örgüt içinde üst düzey görevlere yükseldi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...