Türkiye'nin kırmızı et üretimi arttı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türkiye'nin kırmızı et üretimi arttı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TÜİK'in açıkladığı 2020- 2021 yılı kırmızı et ve çiğ süt üretim istatistiklerine göre 2021 yılında kırmızı et üretimi 1 milyon 952 bin 38 ton olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , 2020- 2021 yılı kırmızı et ve çiğ süt üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre; 2020 yılında 1 milyon 785 bin 952 ton olan kırmızı et üretimi, 2021 yılında yüzde 9,3 artarak, 1 milyon 952 bin 38 ton oldu. 

Son 10 yıla ilişkin kırmızı et üretim verileri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2012 yılında 1 milyon 67 bin 553 ton iken 2021 yılında 1 milyon 952 bin 38 tona ulaştığı açıklandı. 

YÜZDE 74'Ü SIĞIR ETİ

2021 yılı için 1 milyon 952 bin 38 ton olan toplam kırmızı et üretiminin yüzde 74,8'ini sığır eti, yüzde 19,8'ini koyun eti, yüzde 4,8'ini keçi eti ve yüzde 0,6'sını manda eti oluşturdu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...