Türkiye'nin kırmızı et üretimi arttı
GÜNDEM Haberleri / İHA
TÜİK'in açıkladığı 2020- 2021 yılı kırmızı et ve çiğ süt üretim istatistiklerine göre 2021 yılında kırmızı et üretimi 1 milyon 952 bin 38 ton olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , 2020- 2021 yılı kırmızı et ve çiğ süt üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre; 2020 yılında 1 milyon 785 bin 952 ton olan kırmızı et üretimi, 2021 yılında yüzde 9,3 artarak, 1 milyon 952 bin 38 ton oldu.
Son 10 yıla ilişkin kırmızı et üretim verileri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2012 yılında 1 milyon 67 bin 553 ton iken 2021 yılında 1 milyon 952 bin 38 tona ulaştığı açıklandı.
YÜZDE 74'Ü SIĞIR ETİ
2021 yılı için 1 milyon 952 bin 38 ton olan toplam kırmızı et üretiminin yüzde 74,8'ini sığır eti, yüzde 19,8'ini koyun eti, yüzde 4,8'ini keçi eti ve yüzde 0,6'sını manda eti oluşturdu.