Fırtınada acı bilanço! AFAD duyurdu: İki ölü, onlarca yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Haber Merkezi

Dün Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yurt genelinde fırtına ve sağanak etkili oldu. Rüzgar önüne geleni yıkıp geçerken, AFAD son durumu açıkladı. Sinop ve Konya'da fırtına yapıları yıkarken, iki kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Ankara'da da 4 askerin fırtına nedeniyle yaralandığı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün il il, bölge bölge fırtına ve sağanak konusunda uyarmış, 44 ilde "turuncu", 20 ilde "sarı" kodlu alarm vermişti.

Gece yarısından itibaren etkili olan fırtına sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Rüzgarın hızı bazı kentlerde saatte 100 kilometenin üzerine çıkarken acı haberler peşl peşe geldi. Sinop ve Konya'da iki kişi fırtına nedeniyle çöken yapılan altında kalarak hayatını kaybetti. Ankara'da ise camları parçalayan fırtına 4 askerimizi yaraladı.

AFAD ACI BİLANÇOYU DUYURDU

Konuya ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’dan DA açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, ülkemiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olayları meydana gelmiştir.

Fırtınada acı bilanço! AFAD duyurdu: İki ölü, onlarca yaralı varFırtına Sivas'ta çatıları uçurdu.

Meteoroloji’den alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilimizde turuncu, 29 ilimizde sarı uyarı verilmiş; Valilik, Kaymakamlık, İl AFAD Müdürlükleri ile vatandaşlarımıza uyarı mesajı gönderilmiştir.

Yağış uyarısı yapılan illerimizden şimdiye kadar 1492 ihbar alınmış olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Söz konusu ihbarların; 440 adedi İzmir, 345 adedi Antalya, 146 adedi İstanbul illerimizden gelmiştir.

SİNOP'TA GÖÇÜK: 1 CAN KAYBI

Sinop, Erfelek’te bir yapıda fırtına nedeniyle yapısal çökme meydana gelmiş enkaz altında kalan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

ANKARA'DA 4 ASKER YARALANDI

Ankara, Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerimiz yaralanmıştır.

KONYA'DA GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Konya ilimizde aşırı yağıştan korunmak için bir ahıra giren 5 vatandaşımızın içeride olduğu sırada göçük meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 4 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir.

Fırtınada acı bilanço! AFAD duyurdu: İki ölü, onlarca yaralı varAksaray'da fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı.

GİRESUN'DA 2 YARALI

Giresun ilimizde çatı uçması sonucunda 2 vatandaşımız yaralanmıştır.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili kurumlarımızla birlikte olaylara; 918 personel 174 araç ile müdahale edilmektedir.

16 İLDE 198 KİŞİ KURTARILDI

Yapılan çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 vatandaşımız kurtarılmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar dileriz. “

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...