Üniversiteye gidecekler dikkat! Emniyet dolandırıcılığa karşı uyardı: Resmi web sitelerini kullanın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Üniversiteye gidecekler dikkat! Emniyet dolandırıcılığa karşı uyardı: Resmi web sitelerini kullanın

GÜNDEM Haberleri

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, üniversiteye gidecek öğrenciler için uyarılarda bulundu. Yurt dışında sınavsız üniversite ve denklik sağladığı iddia edilen kurumlara dikkat edilmesi gerektiğini önerdi. Emniyet, bu tür ilanların doğruluğunun resmi web sitelerinden mutlaka teyit edilmesi gerektiğini belirtti.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, üniversite kayıt döneminde artan dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan 'yurt dışında üniversite' imkanı adı altında yapılan işlemler hakkında uyardı. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Erzincan Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcıların yöntemlerine karşı vatandaşları sürekli olarak uyarmaya devam ediyor.
Emniyet tarafından sık sık yapılan paylaşımlarla vatandaşların bilinçlendirilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede Erzincan Emniyet Müdürlüğü, yurt dışında üniversite imkanı sunarak vatandaşları dolandıran kişilere karşı uyarıda bulundu.

“Sınavsız üniversite ve denklik” gibi vaatlerle vatandaşların kandırıldığını kaydeden İl Emniyet Müdürlüğü, bu gibi durumlarda üniversitelerin resmi kaynaklarından teyit edilmesi gerektiğini söyledi.

YURT DIŞI ÜNİVERSİTE REKLAMLARINA DİKKAT

YÖK ve e-devlet üzerinden teyit edilmesi gerektiğini de belirten emniyet, “Yurt dışı üniversite reklamlarına dikkat! ‘Sınavsız üniversite, mezuniyet sonrası denklik’ gibi vaatlerle sunulan yanıltıcı reklam ve duyurulara itibar etmeyin.

Üniversiteye gidecekler dikkat! Emniyet dolandırıcılığa karşı uyardı: Resmi web sitelerini kullanın

Üniversitelerin tanınma ve denklik durumunu resmî kaynaklardan teyit edin. Yurt dışı yükseköğretim kurumlarına aracı danışmanlık şirketleri aracılığıyla ‘indirimli, her şey dahil’ gibi vaatlerle kayıt yapılacağını iddia eden asılsız içeriklere itibar etmeyin.

RESMİ WEB SİTELERİNİ KULLANIN

Yurt dışı yükseköğretim kurumlarının resmî olarak tanınma durumunu YÖK veya e-devlet https://www.turkiye.gov.tr/yok-okul-tanima- belgesi-sorgulama aracılığıyla teyit edin. Yurt dışı yükseköğretim kurumlarının denklik durumunu YÖK https://denklik.yok.gov.tr/ aracılığıyla teyit edin.” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...