Uzlaştırmacı avukat taklidiyle vatandaşları dolandırdılar: 22 şüpheliden 9'u tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Uzlaştırmacı avukat taklidiyle vatandaşları dolandırdılar: 22 şüpheliden 9'u tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

7 ilde, vatandaşlara, yaşı küçük kız çocukları ile sosyal medya üzerinden sohbet kayıtları olduğunu söyleyip, kendilerini uzlaştırmacı avukat oarak tanıtarak para alan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.. Operasyonda vatandaşları mağdur eden 22 şüpheli gözaltına alınırken, 9'u ise tutuklandı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışma çerçevesinde, şüphelilerin "yaşı küçük kız çocukları ile sosyal medya üzerinden sohbet kayıtlarınız görüntüleriniz var aileleri sizden şikayetçi oldular, sizi aileleri ile uzlaştıracağız" şeklinde söylemlerde bulunarak vatandaşları kandırdıkları, şüphelilerin kendilerini uzlaştırmacı  avukat olarak tanıtıp inandırıcılık sağlamak adına da müştekilerin açık kimlik bilgilerinin söyleyerek ikna edildiği ve uzlaştırma adı altında mağdurlardan para talep edilerek dolandırıldıkları tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düğmeye basan ekipler, tespiti yapılan 23 şüpheliyi yakalamak için İstanbul, Mersin, Adana, Diyarbakır, Tunceli, Mardin ve Adıyaman illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

9 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyon çerçevesinde hakkında gözaltı kararı bulunan 23 şüpheliden 22'si yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 15 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...