Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yalçın Akdoğan'dan HDP ve Demirtaş'a çok sert tepki
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Yalçın Akdoğan'dan HDP ve Demirtaş'a çok sert tepki

Son Güncelleme: 18 Mayıs, 2015 - 22:27
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yalçın Akdoğan'dan HDP ve Demirtaş'a çok sert tepki
Fotoğraf Başlığı Yalçin Akdogan'dan HDP ve Demirtas'a çok sert tepki

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP ve Demirtaş'a yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

Kaydet
a- | +A
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'yi ve partinin Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "HDP, Kürt meselesinde sorun çıkarmaktan, takoz olmaktan, sabote etmekten başka ne yaptı? Hiçbir adımımıza destek vermediler. Bugün sürecin düşmanlarıyla iş tutan kimler? Darbecilerle, paralelcilerle iş tutan kim? AK Parti olmazsa süreç olmaz" dedi.

Yalçın Akdoğan, Pendik Belediyesi tarafından Kavakpınar Mahallesi'nde inşa ettirilen Ahmedi Hani Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Akdoğan, AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin her anlamda üç kat büyüdüğünü ifade etti. Yeni Türkiye'yi inşa ederken birilerinin eski Türkiye'ye dönmeye çalıştıklarını kaydeden Akdoğan, "Nedir bu eski Türkiye? Eski Türkiye çok parçalı koalisyon hükümetlerinin olduğu batık bankalar demek, yüksek enflasyonlar demek, kriz, işsizlik, terör demek, şehitlerin gelmesi demek. 90'lı yıllarda siz her şeyi yaşadınız. Herkes her şeyini kaybetti. Dünyada kriz yokken Türkiye iki büyük kriz yaşadı. 28 Şubat döneminde silindir gibi toplumun üzerinden geçtiler. Hak ve özgürlükler ayaklar altına alındı. Şimdi birileri o eski Türkiye'yi arzu ediyorlar. Güven ve istikrar en büyük varlığımız, onu kaybetmemizi istiyorlar. Türkiye yeniden koalisyonlarla yönetilsin istiyorlar" diye konuştu.

"BU 'KAYBET KAYBET' KOALİSYONUDUR"

Vesayet odaklarının Türkiye'de toplumsal olaylar çıkarmaya çalıştığını iddia eden Akdoğan, Gezi ve Kobani olaylarına değinerek, şöyle konuştu:

"Gezi ve Kobani olaylarında milleti sokağa dökmeye çalıştılar. Ancak millet yine iktidarının arkasında durdu. Başarılı olamadılar. 17 Aralık operasyonunu yaptırdılar, ancak o da tutmadı. Sonra bunlar tek başlarına AK Parti ile baş edemiyorlar deyip, bu partileri bir araya getirdiler. Yerel seçimde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak yaptırdılar. Ancak yine tutmadı. Şimdi tek hedefleri HDP kaldı. Diyorlar ki, 'HDP barajı geçerse AK Parti'nin bileğini bükeriz.' Ama bu da tutmayacak. Çünkü bu 'kaybet kaybet' koalisyonudur. Bu bir şer cephesidir. Bunlar 'AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun' diyorlar. Biz de Türkiye kazansın da, biz kaybetmeye razıyız diyoruz. Millet hep oyunu bozdu, inşallah 7 Haziran'da da bozacak."

"HDP 'MAŞA OLARAK BENİ KULLANIN' DİYOR"

Yalçın Akdoğan, konuşmasında sık sık HDP'yi eleştirerek, bu partinin kendisini kullandırttığını öne sürdü. Akdoğan, "Şimdi bu HDP çıkmış 'Maşa olarak beni kullanın' diyor. Bu HDP maşa ama, odundan maşa, yani ateşi tuttuğunda kendisi yanmaya başlayacak farkında değilller. O darbeci anlayış, bunların varlığına karşı olanlar, ulusalcılar, çözüm süreci düşmanları, hepsi ile kolkola girdiler. Yani şu anda bu projeyi isteyenler, çözüm süreci başarısızlığa ulaşsın diye destekliyorlar. Yeni anayasa yapılamasın, yeni Türkiye kurulamasın diye bu projeyi destekliyorlar" dedi.

"AK PARTİ VARSA ÇÖZÜM SÜRECİ VAR"

Akdoğan, 'Barajı geçmezsek kıyamet kopar' gibi söylemlerin siyaset kurumunu şantaja açık hale getireceğini savunarak, "AK Parti'nin başına bir şey kalsa, çözüm sürecini kim yapacak? MHP mi yapacak, ulusalcı CHP mi yapacak, HDP tek başına mı yapacak? AK Parti varsa çözüm süreci var. Eğer barajı geçmezsek kıyamet kopar şeklindeki tehditler, şantajlar, siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir. Bu Türkiye için çok büyük bir tehlikedir" dedi.

DEMİRTAŞ'I SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Bakın Selahattin Demirtaş yüzde 9'u geçti, daha mı demokrat oldu? 2 ayı bulmadı milleti sokağa döktü. Toplumsal isyan çağrısı yaptı. Yani yüzde 9'u geçti diye daha demokrat olmadı. Peki yarın 10'u geçerse, aynı çağrıları yapmayacağının garantisi var mı? Tehdit etmeyeceğinin, toplumsal isyan çağrıları yapmayacağının garantisi var mı? Birileri oy veriyor ama, onların dediği olmuyor. Arkada elinde silah olan bir adam var ve onun dediği oluyor. Millet belediye başkanı seçiyor. Orada bir tane örgütün komiseri var, gidiyor belediye başkanına fırça atıyor ve onun dediği oluyor" diye konuştu.

"HADİ ÖRGÜT SİLAH BIRAKSIN DA GÖREYİM BAKALIM NE KADAR OY ALIYORSUN?"

Akdoğan, "Bunlar ikide bir Kandil'e gidiyorlar. Yani terör örgütünün vesayeti altında olan, onun tarafından ikide bir azarlanan, hesap sorulan, milletvekili listelerinin bile onun tarafından belirlendiği bir partinin güçlenmesi, demokrasiye nasıl katkı sağlayabilir? Yani bu şekilde HDP güçlenmiş olmuyor, elinde silah olan bir adam güçlenmiş oluyor. Bölgede her türlü tehdidi, şantajı yapacaksın, sonra ben şu kadar oy aldım... Peki o oylara şaibe karışmaz mı? Hadi örgüt silah bıraksın da, göreyim bakalım ne kadar oy alıyorsun? O zaman görelim etin ne, butun ne?" dedi.

"HDP, KÜRT MESELESİNDE TAKOZ OLMAKTAN, SABOTE ETMEKTEN BAŞKA NE YAPTI?"

Çözüm sürecinin 2005 yılında, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığını ifade eden Yalçın Akdoğan, süreci AK Parti'nin sürdürmeye devam ettirdiğini, ancak HDP'nin sorun çıkarmaktan başka bir şey yapmadığını öne sürdü.

Akdoğan, "Bunlar ikide bir 'Süreç bitti, süreç dondu, süreç askıya alındı' diyorlar. Adamlar yapmak istemiyorlar, örgüt silah bırakmak istemiyor. HDP, Kürt meselesinde sorun çıkarmaktan, takoz olmaktan, sabote etmekten başka ne yaptı? Hiçbir adımımıza destek vermediler. Bugün sürecin düşmanlarıyla iş tutan kimler? Darbecilerle, paralelcilerle iş tutan kim? AK Parti olmazsa süreç olmaz" şeklinde konuştu.

"KÜRTLERİ HASTALIKLI BİR İDEOLOJİYE TERK EDECEK DEĞİLİZ"

Akdoğan, şöyle devam etti:


"Bugün birileri konuşmuş, güya birileri bizi uyarıyor. Bunlar hiç eleştirilmeye alışmamışlar. Bunlar çiçek çocuk; bunları besleyeceksin, sulayacaksın, büyüteceksin, okşayacaksın. Mecbur mu arkadaş millet sizi sevmeye? Biri 'Konuşmasın' diyor, öbürü 'Az konuşsun' diyor. Bunlar ceberrut, hastalıklı anlayış. Siz bugün konuşuyorsanız, AK Parti özgürlük zeminini sağladığı için konuşuyorsunuz. Yaka paça Meclis'ten götürülüyordunuz. Bugün AK Parti var diye, AK Parti'nin özgürlük imkanlarıyla konuşuyorsunuz. Ondan sonra utanmadan, 'Konuşmayın' diyorsunuz. Biz sizinle mücadele edeceğiz. Çözüm süreci başarıya ulaşsa da, Kürtleri sizin gibi hastalıklı bir ideolojiye terk edecek değiliz."

DOLMABAHÇE OFİSİ'NDE HDP HEYETİYLE YAPILAN GÖRÜŞME...

Akdoğan, geçtiğimiz Şubat ayında Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde HDP heyeti ile yapılan görüşmeyi hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz terörden kurtulmak için konuşuyoruz. HDP barajı geçsin diye konuşmuyoruz. Ben bir yıldır aynı eleştirileri dile getiriyorum. Karakol basmamak eylemsizlik değildir. Yol kesmeyeceksin, adam kaçırmayacaksın, haraç almayacaksın, illegal faaliyetlere son vereceksin. Yani senin uyarılarından mı korkacağım ben? Cürmün kadar yer yakarsın. Sen devleti dağda dize getiremedin, şehirde mi getireceksin? Barajı geçmezlerse bilmem ne olurmuş... Millet ne derse o olur, millet kimi barajı geçirirse, o barajı geçer. Onun ötesinde kimseye eyvallahımız yok. Demişler ki, 'Biz özgür Türkiye, özgür Kürdistan için çalışacağız...' Bunların zihniyeti budur. Bunlar demokratik özerklik derken, baştaki 'demokratik'i milleti kandırmak için kullanıyorlar. Demokratik dedikleri 'kanton'...Kobani'de yaptılar, Irak'ta yapmaya çalışıyorlar. Buna millet de izin vermez, devlet de izin vermez. Milletimiz bunu çok iyi görsün, çünkü bu bir oyun. Bu HDP'nin barajı geçmesi bir projedir."

AÇILIŞINI YAPTI, İNCELEYEREK BİLGİ ALDI

Konuşmaların ardından Yalçın Akdoğan, Ahmedi Hani Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti. Akdoğan, beraberindekilerle birlikte kültür merkezini gezerek, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'den bilgi aldı.

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 18 Mayıs, 2015 - 22:27
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD ilk verileri duyurdu
    Muğla'da korkutan deprem! AFAD duyurdu
    Kaydet
  • 5
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Galatasaray'ın stoper planı: İki Aslan'a karşı Van Dijk
Galatasaray'ın stoper planı: İki Aslan'a karşı Van Dijk
Kaydet
Greenwood kaçıyor! Hakan Safi'nin anlaştığı isim Roma yolunda
Hakan Safi'nin anlaştığı isim Roma yolunda
Kaydet
Talep toplama yarın başlıyor! Borsanın Beta’sı ihracat yaptığı ülkeyi 130’a çıkaracak
Borsanın Beta’sı ihracat yaptığı ülkeyi 130’a çıkaracak
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası