Yılbaşından bu yana 500 bin Bulgar ve Yunan turist Edirne'ye geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yılbaşından bu yana 500 bin Bulgar ve Yunan turist Edirne'ye geldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Edirne’ye yılbaşından bu yana sınır kapılarından 500 binden fazla Bulgar ve Yunan turist giriş yaptı. Gelen turistler şehrin ekonomisine adeta can suyu oluyor ve esnafın yüzü gülüyor.

Sınıra yakın olan Edirne'nin tatil yerleşim yerleri kadar olmasada fazlasıyla ziyaretçisi oluyor. Bulgar levasının değer kazanmasıyla birlikte Edirne'ye akın eden Bulgar turistlerin yanı sıra Yunan turistlerinde sayısı bir hayli fazla oluyor. 

Son günlerde Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan'dan da Edirne'ye alışverişe gelen turistler, otellerde konaklamayı tercih ediyor. Nüfusundan fazla turist ağırlayan Edirne'de, bu hafta sonu da turistlerin alışveriş izdihamı vardı.  Merkez nüfusu 153 bin olan Edirne'de, hafta sonu yerel halktan çok alışveriş için gelen turistlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. 

Yılbaşından bu yana 500 bin Bulgar ve Yunan turist Edirne'ye geldiYunanistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Balkan ülkelerinin alışverişte cazibe merkezi haline gelen Edirne, adeta bir turizm cenneti haline geldi. 

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 186 ARTTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca açıklanan verilere göre, Türkiye'ye gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 186,52 arttı. En çok turist ağırlayan iller arasında İstanbul birinci olurken, Edirne'de ikinci sırada yerini aldı. Edinilen bilgiler doğrultusunda, Edirne’ye yılın ilk 3 ayında sınır kapılarından 500 binden fazla Bulgar ve Yunan turist giriş yaptı. 

ESNAF YOĞUNLUKTAN MEMNUN

Edirne esnafı, alışveriş turizminin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, "Her yer çok kalabalık, adım atacak yer yok. Edirne esnafı ve Edirne ekonomisi için çok güzel. Hem Bulgarca hem Yunanca bilen personellerin sayısı da artıyor. Menüler de Türkçe, Bulgarca ve Yunanca hazırlanıyor" dedi.

Yılbaşından bu yana 500 bin Bulgar ve Yunan turist Edirne'ye geldi

'GÜN GEÇTİKÇE İLGİ ARTIYOR'

Bir diğer esnaf Ömür Biçer de, müşterilerinin yüzde 95'inin Bulgaristan vatandaşlarından oluştuğunu ifade etti. Kuruyemiş satan Biçer, Bulgaristan vatandaşlarının kilolarca alışveriş yaptığına değindi. Pazar esnafı Bünyamin Coşkun da, Edirne pazarlarına yabancı turistlerin ilgisinin gün geçtikçe arttığını, Ramazan Bayramından sonra Edirne'de turist akını yaşanacağını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...