Yol haritası netleşti: Başörtüsü haftaya komisyona geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yol haritası netleşti: Başörtüsü haftaya komisyona geliyor

Gündem Haberleri

AK Parti’nin başörtüsüne güvence getirilmesi ve aile yapısının güçlendirilmesini öngören anayasa değişikliği teklifi önümüzdeki hafta TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek. 

HABER MERKEZİ - ANKARA

CHP, İYİ Parti ve HDP’nin randevu vermediği AK Parti heyeti dün Cumhur İttifakı ortağı MHP grup yönetimini ziyaret ederek, anayasa değişikliği konusundaki yol haritasını belirledi. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz görüşme sonrasında, teklifin önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu gündemine getirilmesi konusunda MHP ile mutabık kaldıklarını söyledi.

Muhalefetle yeniden bir temas olup olmayacağının sorulması üzerine, “Bütün partiler milletten talimat alırlarsa bu değişikliği destekleyeceklerini düşünüyorum. Ziyarete uygun olmadığını ifade ettiler. ‘Bu anayasa değişikliğini desteklemiyoruz’ diye bir söylemleri var mı?" diyen Yılmaz, "Milletin verdiği kararın bugüne kadar şaştığı görülmemiştir diyoruz. Komisyonlarda Genel kurulda uzlaşmaya açığız. Siyasi bir amacımız yoktur. İstediğimiz milletimizin gündemine getirilen suni gündemin ortadan kaldırılmasıdır. 400’ün üzerinde oyla Meclis'ten geçmesini bekleriz. 360 ve 400 arasında oy alırsa Cumhurbaşkanı’nın referanduma götürmesinden başka bir şey kalmaz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...