Yunanistan'dan küstah Kıbrıs açıklaması... Türkiye'ye ''İşgalci'' denildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'dan küstah Kıbrıs açıklaması... Türkiye'ye ''İşgalci'' denildi

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin binlerce Kıbrıslı Türk'ü Rum zulmünden kurtardığı Barış Operasyonu'nun yıl dönümde tepki çeken açıklamalarda bulundu. Miçotakis, Türkiye'yi Kıbrıs'ı işgal eden bir güç olarak tanımladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Kıbrıs Türklerine uygulanan zulmü sona erdirmek amacıyla 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’a düzenlediği askeri operasyonun 49. yıldönümü Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanıyor.

Binlerce Kıbrıslı Türk’ün hayatının kurtarıldığı barış operasyonu Yunanistan’da ise 49 yıldır her 20 Temmuz’da nefret ve düşmanlık içeren açıklamalar yapılıyor

TSK’nın Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama planı ENOSİS’i uygulayamayan Atina yönetimi, bu yıl da küstahça açıklamalarda bulundu.

KÜSTAH AÇIKLAMA

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 20 Temmuz sebebiyle yaptığı açıklamada skandal bir haritaya ve ifadelere yer verdi.

Türkiye’nin Kıbrıs Barış Operasyonu’nu işgalci bir eylem olarak niteleyen Miçotakis, "Gerçek, unutulmaya boyun eğmeyi reddetmek demektir." İfadesini kullandı.

Yunanistan'dan küstah Kıbrıs açıklaması... Türkiye'ye ''İşgalci'' denildi

Türkiye’nin Kıbrıs’ı 49 yıl önce işgal ettiğini iddia eden Miçotakis, sözlerine şöyle devam etti:’’ 'Unutmuyorum' sloganı güncel ve aktif olmaya devam ediyor." dedi.

Yunanistan yönetiminin hezeyanlarını, ‘’21. yüzyıl, topraklarında işgal ordusu bulunan bölünmüş bir Avrupa ülkesine müsamaha göstermez.’’ İfadesiyle sürdüren Yunan Başbakan, Kıbrıs’ta tek devletli yapının çözüm olduğunu da belirtti.

''İKİ DEVLET ÇÖZÜM DEĞİL''

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Annan planına Rum tarafının 'hayır'' oyu verdiğini değinmeden, Ada'da tek çözümün "Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti'nin İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyonu" olduğunu iddia etti.

 Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Miçotakis'in açıklamalarını paylaştı. Açıklamada, ‘’Ankara, Kıbrıs'ta ‘iki devlet çözüm’ olması gerektiğini her seferinde tekrar ediyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Türkiye'nin bu tavrına güçlü destek veriyor.’’ denildi.

Savunma Bakanı Dendias'tan da benzer bir paylaşım geldi. Barış harekâtını "işgal" olarak göstermeye çalışan Dendias, "Yunanistan unutmaz." dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...