Zeytinburnu'nda karaya oturan gemi kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dün akşam saatlerinde İstanbul'da etkili olmaya başlayan sağanak ve fırtına nedeniyle Zeytinburnu açıklarında karaya oturan gemi kurtarıldı.

İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Zeytinburnu açıklarında demirli bulunan bir tanker gemisi karaya oturmuş ve içerisindeki mürettebat mahsur kalmıştı.  "Kadriye Ana" adlı Türkiye bandıralı gemi, 600 ton dizel yakıt taşıyordu.

Kıyı Emniyetine bağlı ekipler ve geminin ait olduğu şirketin görevlileri tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda sonucunda gemi başarıyla kurtarıldı.

Mahsur kalan 11 mürettebat, karadan insan tahlisiye aracı ve geleneksel varagele yöntemi kullanılarak kurtarıldı.

Geminin demir aldığı bölgeden çıkarılması için başlatılan çalışmalarda Kıyı Emniyeti ekipleri ve şirket görevlileri dümeni kontrol altında tutarak gemiyi römorkörlere bağladılar.

Yapılan yarım saatlik çabalamanın ardından gemi kurtarılarak açığa alındı. "Kadriye Ana" adlı gemi, daha sonra Tuzla'da bulunan tersaneye gönderilecek.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...