Alper Gezeravcı‘nın uzayda yaptığı mikroalg deneyinden ilk sonuçlar geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alper Gezeravcı‘nın uzayda yaptığı mikroalg deneyinden ilk sonuçlar geldi

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Alper Gezeravcı’nın uzay istasyonunda yaptığı deneyler sonuçlandı mı, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Alper Gezeravcı'nın uzayda yaptığı mikroalg deneyinden ilk sonuçlar geldi. İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca gerçekleştireceği 13 bilimsel deneyin sonuçları merakla bekleniyor. İşte detaylar.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) bazı deneyler yaptı. Bu deneylerden ilk sonuçlar geldi. Deneyde ikisi kutuplardan izole edilen, biri ise hem tatlı hem de tuzlu suda yaşayabilen 3 farklı türde mikroalg test edildi.  "Uzay Görevleri için Mikroalgal Yaşam Destek Üniteleri" deneyi sonuçları haberimizde.

ALPER GEZERAVCI’NIN UZAY İSTASYONUNDA YAPTIĞI DENEYDEN İLK SONUÇLAR

Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunda Alper Gezeravcı‘nın mikroalg deneyinden ilk sonuçlar geldi. Deneyin ilk çıktılarında, alglerin yerçekimsiz ortamda, kapalı mekanlarda bulunandan 3 ila 5 kat daha fazla karbondioksiti oksijene dönüştürme yeteneğine sahip olduğu tespit edildi.

Alper Gezeravcı‘nın uzayda yaptığı mikroalg deneyinden ilk sonuçlar geldi - 1. Resim

Boğaziçi Üniversitesinin Sarıtepe Kampüsü’nde başlayan incelemelerde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) ve İstanbul Medeniyet Üniversitesinden 8 bilim insanı yer aldı. 

Deneyde ikisi kutuplardan izole edilen, biri ise hem tatlı hem de tuzlu suda yaşayabilen 3 farklı türde mikroalg test edildi.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...