Anneye, babaya, dedeye, çocuğa ve toruna fitre verilmez

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Anneye, babaya, dedeye, çocuğa ve toruna fitre verilmez

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Anneye, babaya, dedeye, çocuğa ve toruna fitre verilir mi, düşer mi? | Ramazan ayının gelmesi ile birlikte fitreler verilmeye başlandı. Vatandaşlar fitre vermeden önce yakın akrabalara anneye, babaya, dedeye, çocuğa ve toruna fitre verilir mi verilmez mi merak ediyor. Peki, anneye ve babaya fitre verilir mi? İşte detaylar…

Anneye, babaya, dedeye, çocuğa ve toruna fitre verilir mi? Vatandaşlar fitre vermeden önce yakın akrabalara anneye, babaya, dedeye, çocuğa ve toruna fitre verilir mi verilmez mi merak ediyor. Peki, anneye ve babaya fitre verilir mi? Fitre verilemeyecek kişilere ilişkin bilgiler haberimizde…

ANNEYE, BABAYA, DEDEYE, ÇOCUĞA VE TORUNA FİTRE VERİLİR Mİ?

Ana babaya, dedeye, büyük anneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire fitre verilmez. Fakir olmak şartı ile kardeşe, geline, damada, kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa, üvey babaya, üvey anneye fitre verilir. Hala, amca, dayı, teyze, kardeş, kardeş çocuğu gibi akrabaya fitre vermek daha çok sevap olur. İmameyne göre, borçlu ve fakir kimseye, hanımı fitre verebilir.

Kaynak: dinimizislam.com

FİTRE İLE İLGİLİ DİĞER SUALLER

Sual: Fitredeki vekalet, zekâttaki gibi mi?

CEVAP: Evet.

Sual: Zekât gibi, fitreyi de hediye diye vermek caiz mi?

CEVAP: Evet.

Sual: Hurma ile iftar eden fitresini hurmadan mı verir?

CEVAP: Hayır. Senenin ekserisinde yediği şeyden verir.

Sual: Telefonda vekalet olur mu?

CEVAP: Olur. E-maille de olur.

Sual: 4 kişinin adam başı 1750 gram un vererek toplam 7 kilogram ile bir kişiye vekalet vererek fitresini ödemesi doğru mu?

CEVAP: Doğru.

Sual: Bir kişiye verip (ya da daha sonra vermek üzere anlaşıp) bu parayla payıma düşen miktarda un alarak dilediğine dilediğin kadar adıma fitre olarak vermeye seni vekil tayin ettim dersek o da kabul ettim dese bu şekilde verilen fitre caiz midir?

CEVAP: O adam da un alıp verirse mesele yok. Daha kolay yol: 15- 20 kişinin vekaleti alınıp, alınan para ile bir çeyrek altın alınıp fakire verilirse bu iş halledilmiş olur.

Sual: Teyzeye halaya amcaya dayıya fitre ve zekât verilir mi?

CEVAP: Verilir.

Sual: Fitre sadece fakirlere mi verilir?

CEVAP: Evet.

Sual: Fakirler için arkadaşımdan vekil olarak fitre nasıl alabilirim?

CEVAP: Zenginlerin vekili de olabilirsin, fakirlerin de. Bir fakirden vekalet alırsın. Yani fitremi almak ve dilediğin yere harcamak üzere seni vekil ettim der, sen de herkesten fitre alıp dilediğin yere verirsin.

Sual: Eşimin ve akıl baliğ olmamış çocuklarımın onlardan habersiz ve vekaletsiz fitrelerini verebilir miyim?

CEVAP: Eşiniz ve çocuklarınıza bakmak mecburiyetinde olduğunuz için habersiz verebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...