Deprem neden gece olur?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Deprem neden gece olur?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Büyük depremler neden gece meydana gelir, sorusu gündem oldu. Deprem gerçeği bugün Çanakkale Yenice ile bir kez daha acı yüzünü bizlere gösterirken herkesin aklına aynı soru geldi. Büyük depremler neden çoğunlukla gece oluyor? Depremler neden hep gece olur, sebebi nedir? İşte detaylar.

Depremler ve ara şokları genelde geceleri oluyor bunun bir sebebi var mı, sorusu arama motorlarında araştırılıyor.  Kahramanmaraş ve 1999 Gölcük depreminin de gece olması büyük depremler neden gece olur, sorusunu akıllara getiriyor. Peki, depremler neden gece olur? Büyük depremler gece mi olur?

DEPREM NEDEN GECE OLUR?

Uzmanların bu konuda görüş birliğine vardığı bir açıklama yok. Aynı şekilde bunu açıklayan bilimsel bir açıklama da mevcut değidlir. Ancak Güneş ve Ay tutulmalarında çekim gücü çok arttığı için gece saatlerinde deprem yaşanmasının olası olduğu belirtiliyor.

Bilimsel olmasa da uzmanlar bu sorunun cevabını "Güneş'in çekim gücünün etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumdadır. Bu sebeple depremlerin genelde gece olduğu ve aşırı basınca dayanamayıp kırıldığı tahmin ediliyor." şeklinde açıklıyor. 

Deprem neden gece olur? - 1. Resim

Son 100 yıl boyunca Türkiye ve dünyada meydana gelen deprem haritalarının incelenmesi sonucunda da depremlerin gece saatlerinde daha sık yaşandığı iddiasının doğru olmadığı ortaya çıkıyor. Sonuç olarak, depremlerin neden gece ya da gündüz saatlerinde meydana geldiği kesin olarak bilinmemektedir. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...