Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Devamsızlık affı geldi mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı 

Devamsızlık affı geldi mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı 

2024 yılı için devamsızlık affı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlık affı ve sınıf tekrarı konusuna ilişkin açıklama yaptı.   

Kaydet
a- | +A

Devamsızlık affının gelip gelmeyeceği konusu merak edilirken öğrenci ve velilerin affa yönelik araştırmalar yapmaya başladı.

Devamsızlık sınırları konusunda değişiklik özellikle 12. sınıf öğrencilerinin gündeminde yer alıyor.

Devamsızlık affı geldi mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı - 1. Resim
Başlık ResmiDevamsızlık affı geldi mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı - 1. Resim

DEVAMSIZLIK AFFI GELDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin devamsızlık affı konusunda, “Hâlâ 'bakanlık af yapar' beklentisiyle devamsızlık yapan öğrenciler olduğunu düşünüyorum. Devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili bir af gündemimizde yok.” dedi.

Tekin’in yaptığı açıklamayla beraber devamsızlık affı konusunda herhangi bir değişiklik yoktur ve mevcut kurallar geçerliliğini korumaktadır.


Devamsızlık affı geldi mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı - 2. Resim
Başlık ResmiDevamsızlık affı geldi mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı - 2. Resim

OKULLARDA DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN?

Milli Eğitim Bakanlığı internet adresi üzerinden devamsızlık ile ilgili duyuru yaptı.

Okullarda devamsızlığın özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrencilerin, ders puanları ne olursa olsun başarısız olur.

Bunun yanı sıra birinci derede yakınını kaybeden öğrenciler için özürsüz devamsızlık 10 gün iken toplam devamsızlık süresi 40 gündür.


Devamsızlık affı geldi mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı - 3. Resim
Başlık ResmiDevamsızlık affı geldi mi? Milli Eğitim Bakanı açıkladı - 3. Resim

Üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi, yatarak tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gündür.

Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.

BAKMADAN GEÇME
2 Aralık Pazartesi yarın okullar tatil mi? Yurt genelinde yağış bekleniyor!
HABER

2 Aralık Pazartesi yarın okullar tatil mi? Yurt genelinde yağış bekleniyor!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Haberler
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.