Haiti Müslüman mı, nasıl yönetiliyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Haiti Müslüman mı, nasıl yönetiliyor?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Haiti ülkesinin dini nedir, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Haiti’de yaşanan kaos sonucu çetelerin egemenliği artarken sistem çöküyor. Yaşanan olayların ardından Haiti ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, Haiti nasıl bir ülke? Haiti Müslüman mı, nasıl yönetiliyor? Haiti ülkesinin dini nedir? Detaylar haberimizde.

Haiti Müslüman mı, sorusuna cevap aranıyor. Resmi adı Haiti Cumhuriyeti olan Haiti eski bir Fransız sömürgesidir.  Haiti, Kuzey ve Güney Amerika'da, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra bağımsızlığını ilân eden ikinci ülkedir. Peki, Haiti nasıl bir ülke? Haiti Müslüman mı, nasıl yönetiliyor? Haiti ülkesinin dini nedir?

HAİTİ MÜSLÜMAN MI, NASIL YÖNETİLİYOR?

Haiti Cumhuriyeti'nin dili Fransızca (resmî) ve Kreyol (resmî) dini ise yüzde 83 Hristiyan, yüzde 10 ateist, ve yüzde 7 yerel inançları kapsar. Eski bir Fransız sömürgesi olan Haiti, Kuzey ve Güney Amerika'da, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra bağımsızlığını ilân eden ikinci ülkedir. Buna karşılık, bugün Batı Yarımkürenin en fakir ülkesidir ve yönetiminde bir anarşi durumu hâlen devam etmektedir.

HAİTİ NASIL KURULDU?

Siyahi kölelerin 1791 yılında Fransız egemenliğindeki st.domingue adasında başlattıkları bağımsızlık ayaklanması.. 1804 yılında başarıya ulaşan bu ayaklanma sonucunda ülke Haiti ismini alarak tarihteki siyahlar tarafından kurulan ilk cumhuriyet oldu.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...