Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İş insanlarından Ortadoğu'da ekonomik mücadele değerlendirmesi: Zulüm devam ederken refah hayali beyhudedir
Haberler

İş insanlarından Ortadoğu'da ekonomik mücadele değerlendirmesi: Zulüm devam ederken refah hayali beyhudedir

Son Güncelleme: 30 Eylül, 2024 - 12:30
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
İş insanlarından Ortadoğu'da ekonomik mücadele değerlendirmesi: Zulüm devam ederken refah hayali beyhudedir
Fotoğraf Başlığı Is insanlarindan Ortadogu'da ekonomik mücadele degerlendirmesi: Zulüm devam ederken refah hayali beyhudedir

Asrın İşinsanları Derneği Ortadoğu'da artan şiddetin ekonomideki düzelme hamlelerine olan etkisini değerlendirdi. Zulme uğrayan coğrafyalar için neler yapılabileceğini madde madde sıraladı.

Kaydet
a- | +A

Asrın İşinsanları Derneği, Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Genç ASRİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Sapanca’da 7. Programlama Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Çalıştayda küresel zulmün acımasız talihsizliğinin her şeye rağmen hüküm sürmesinin çıkmazları irdelenirken aynı zamanda ülkemiz ve dünya ekonomisinin genel durumu ve iş hayatının güncel sorunları ele alındı.

Çalıştayda ülkemizin ekonomisi üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Ekonomide düzelme trendine giren konular konuşulurken, ekstra bir küresel ya da bölgesel sorun çıkmazsa 2025 yılı sonu itibariyle ülkemiz ekonomisinin birçok handikapının giderileceği beklentisi ve yeni döneme ilişkin ümitlerin yükseldiği ifade edildi.

ZULMÜN NEDENİ MÜDAHALENİN ÖNÜNE SET ÇEKEN KÜRESEL GÜÇLER

Dünyada özellikle ortadoğuda yaşanan zulmün çok can yakıcı olduğu, küresel güçlerin gölgesinde eşine az rastlanan katliamlar gerçekleştirildiği ifade edilirken, müdahalenin önüne set çeken küresel güçlerin asıl sorumlu oldukları da vurgulandı.

İnsanlığın ilk sorunu zulme mani olmaktır denilen çalıştayda “Zulüm devam ederken iyilik beklentisi içinde olmak ya da ekonomik refah hayali içinde olmak da beyhudedir” denildi.

Nitelikli iş üretmenin hakkaniyete en önemli katkı unsuru olacağı ifade edilirken küresel kurumların işlevsizliğinin toplumsal anlamda vicdanları kanatan bir boyuta eriştiği değerlendirildi.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN SAĞLANMASI EKONOMİK GÜVENLİK VE GELİŞİM AÇISINDAN KAÇINILMAZDIR"

ASRİAD Genel Başkanı Cemil Yıldız da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, zulmün sona erdirilmesi konusunda çaba içinde olan tüm yapılara da destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Cemil Yıldız, insani boyut bir tarafa bırakılsa bile, gerçek anlamda hukuk üstünlüğünün sağlanmasının ekonomik güvenlik ve gelişim açısından da kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Çalıştay’da yapılan değerlendirmeler sonunda özet sonuçların aşağıda ifade edildiği şekilde kamuoyu ile paylaşılması uygun görüldü.

1.ASRİAD, hayat şartlarının her durumunda nitelik üretme, üye yapısına ve ülke ekonomisine pozitif katkı sunma konusunda kararlı bir tutum takınan azim sahibi bir işinsanları derneğidir. Bu azmini sahip olduğu temel değerlerinden almaktadır.

2. ASRİAD her daim zulme karşı ortaya konan tavırların yanında durmaktadır. Siyonizm zulmünü destekleyen markalarla/şahıslarla/kurumlarla ilgili olarak toplumda ortaya konan boykotlar hassasiyetle desteklenmektedir. Bununla birlikte daha uzun vadeli düşünüp ikame üretimlerin yapılması gereğinin de bilincini diri tutmaktadır.

3. Son gerilimler tekrar göstermiştir ki, yeryüzünde hakkaniyeti tesis için küresel kurumlara egemenlik kuran güçlere rağmen mazlumların hakkını korumak imkansız gözükmektedir. Küresel sistemin ve kurumların revizyonu için mücadele etmek gerektiği şarttır. Bunun için yeni küresel girişimler üzerinde çalışılması bir mecburiyettir.

4. ASRİAD’ın ülkeler nezdinde yapacağı temsilcilik örgütlenmesinin bahsedilen yeni küresel yapılanmaya katkı vereceği düşünülmektedir.

5. Ekonomik sorunlar açısından dünyanın ve ülkemizin içinden geçmekte olduğu bazı krizlerin geride kaldığı görülmektedir. Ancak yeni risk alanı olarak bölgeseli de aşan boyutlarda beklenen savaş riski, ziyadesiyle tedirgin edici olarak değerlendirilmektedir.

6. Ülkemiz ekonomi yönetiminin politikaları doğrultusunda orta vadede ekonominin dengeye kavuşma trendine girdiği görülmektedir. Her ne kadar büyük bedeller ödense de 2025 sonu itibariyle enflasyonun ve faizlerin sürdürülebilir seviyelere gerileyeceği beklenmektedir.

7. Ekonomi politikalarında çok belirleyici olan finansal hareketler, hızlı bir şekilde reel ekonomi için de elverişli hale dönüştürülmesi çalışmaları ön plana çıkarılmalıdır.

8. Kurun kontrol altında tutulduğu ve enflasyonun artış hızının yavaşladığı görülmektedir. Ancak kurun bu halinin rekabeti olumsuz etkilediği ve ihracatı zorlaştırdığı / kârsızlaştırdığı da ortadadır. Bu konunun da artık hesaba katılması gerekmektedir.

9. Enflasyon dönemi birçok dengeyi bozduğu gibi en fazla da fiyatlandırma davranışlarını bozmuştur. Özellikle hizmet sektöründe ve ticaretteki kontrolsüzlük insanımızı çok ciddi sıkıntıya sokmaktadır. Millet olarak bir tutum değişikliğini sağlamamız gerekmektedir.

10. Sürpriz bir gelişme olmadıkça 2025 yılında ekonomik göstergelerin daha sürdürülebilir seviyelere geleceği öngörülmektedir. Ancak daralma süreçlerinde ortaya çıkacak olan işletme krizlerine karşı mikro ölçekli dikkat şart görülmektedir.

11. Şirketlerimizin verimliliklerini artırılması ve hızlı rekabet edebilirlik hüviyetine kavuşturulması için dijital imkanların daha fazla değerlendirilmesi amacıyla dönüşüm programlarına öncelik verilmesi noktalarına dikkat edilmesi bir zorunluluktur.

12. Özellikle tüm işletmelerin bu dönemde daha fazla; dijitalleşme, ölçek ekonomisi, markalaşma, kalite yönetimi operasyonel verimlilik, konularında çok daha dikkatli olması önem arz etmektedir.

13. Kamu, Üniversite ve özel sektör işbirliğinin maksimum düzeyde gerçekleşmesi ve hep birlikte besleyeceğimiz ekosistem aurasının girişimciyi destekleyici hüviyete kavuşması sağlanmalıdır.

14. İnovasyon, Ar-Ge, beyin gücü geri dönüşü, patent know how gibi aktüel gereklilikler artık her işletmenin rutini olmak zorundadır. Gerçek rekabet ihracat tecrübesi ile mümkün olacaktır. Tüm şirketlerimizin bu konuyu öncelikli hedef haline getirilmeleri gerekmektedir.

15. ASRİAD olarak 2025 yılının çok daha güzel gelişmelere vesile olmasını temenni ediyoruz.

BAKMADAN GEÇME
Ekonomide taşlar yerine oturuyor! Dış ticaret açığında büyük düşüş
HABER
Ekonomide taşlar yerine oturuyor! Dış ticaret açığında büyük düşüş
ABD, İran
HABER
ABD, İran'ın İsrail'e saldırmasından korkuyor! Biden ve Netanyahu görüşecek mi?
Erdoğan
HABER
Erdoğan'dan Gazze için "boykot" paylaşımı: "Elimizdeki tüm imkânlarla destek vereceğiz"

Editör : ALİ TÜFEKÇİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 30 Eylül, 2024 - 12:30
Haberle İlgili Daha Fazlası
Haberler
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Petrolde sert düşüş! Akaryakıta indirim geliyor
    Akaryakıta indirim geliyor
    Kaydet
  • 2
    Hatay'da üretiliyor, 50 ülkeye satılıyor: Tamamen yerli, vidasına kadar kendimiz üretiyoruz
    Hatay'da üretiliyor, 50 ülkeye satılıyor: Tamamen ...
    Kaydet
  • 3
    X çöktü mü, Twitter kapandı mı? 16 Ocak X erişim sorunu için açıklama geldi!
    X çöktü mü, Twitter neden açılmıyor?
    Kaydet
  • 4
    Terim 'Ne olursa olsun alalım' dedi: 20 yılda 19 takım değiştirdi
    Kayıp yıldız Yiğit: 20 yılda 19 takım değiştirdi
    Kaydet
  • 5
    'Hayalet Jet'in eski sahibi konuştu: 23 bin avro ödemişler
    'Hayalet Jet'in eski sahibi konuştu
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Fırat’ın batısı ve doğusu temizlenmedikçe…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er İran'a dost tavsiyesi
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva İran fırtınasında Ankara’nın pusulası
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Memurun gardırobuna ‘maliye’ dokunuşu: Kimine elbise, kimine nakit!
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Valla n’olsun, iyilik
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Tarihi mekanda bir
    Tarihi mekanda bir "Hane!"
    Kaydet
  • YPG ÇEKİLİYOR
    YPG ÇEKİLİYOR
    Kaydet
  • Karne aldığı gün şoku yaşadı! Annesiyle eve dönen küçük Erva kazada yaralandı
    Karne aldığı gün şoku yaşadı! Annesiyle eve dönen küçük Erva kazada yaralandı
    Kaydet
  • İslam Memiş'ten gümüş uyarısı: Can yakabilir
    İslam Memiş'ten gümüş uyarısı: Can yakabilir
    Kaydet
  • Grok krizi büyüyor! Musk'a bir darbe de en yakınından
    Grok krizi büyüyor! Musk'a bir darbe de en yakınından
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Fransa'dan Edin Dzeko'ya sürpriz talip: 39'unda yeni transfere imza atabilir
Fransa'dan Dzeko'ya sürpriz talip
Kaydet
Konya’da aile faciası! 23 yaşındaki genç dehşet saçtı
Konya’da aile faciası! 23 yaşındaki genç dehşet saçtı
Kaydet
Haftalık getiriler %50’yi geçti! İşte en çok yükselen ve düşen hisseler
Haftalık getiriler %50’yi geçti! En çok yükselen ve düşen hisseler…
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası