İstanbul'daki oy pusulasının boyutu tam olarak 97 santimetre oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'daki oy pusulasının boyutu tam olarak 97 santimetre oldu

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

En uzun ve en kısa oy pusulası hangi şehirde, sorusu merak konusu oldu. İstanbul'un oy pusulası basıldı. En uzun oy pusulası İstanbul'un olacak: Toplamda 49 aday yarışacak. İstanbul'da kaç parti seçime gidiyor? İstanbul'daki oy pusulasının boyutu ne kadar? Oy pusulaları ne renk? İşte detaylar.

31 Mart yerel seçimlerine 24 gün kaldı. YSK tarafından ilan edilen seçim takvimi saat gibi işlerken 3 Mart'ta adayların kesinleşmesiyle birlikte oy pusulaları basıldı. Oy pusulalarındaki detaylar ise netleşti. Peki, En uzun ve en kısa oy pusulasının boyutu nedir? İstanbul'da kaç aday yarışıyor? 

EN UZUN OY PUSULASI İSTANBUL'DA

En uzun ve en kısa oy pusulası belli oldu. İstanbul'daki oy pusulasının boyutu tam olarak 97 santimetre olarak açıklandı. 22 parti ve 27 bağımsız aday İstanbul için yarışacak. İstanbul'da  22 partili, 27 bağımsız olmak üzere 49 aday İBB başkanlığı için yarışacak. Şimdiye kadarki en uzun oy pusulası olma özelliği ile 97 santimetrelik pusula İstanbulluları bekliyor. 

EN KISA OY PUSULASI HAKKARİ'DE

En kısa oy pusulası ise Hakkari'de olacak. 

TÜM PUSULALAR KAÇ ZARFA KOYULACAK?

Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

OY PUSULALARI NE RENK?

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak.

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...