Tekstil fabrikasında çıkan bir yangından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne uzanan hikaye.. Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tekstil fabrikasında çıkan bir yangından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne uzanan hikaye.. Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü neden ortaya çıktı, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Peki , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü aslında nedir? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü neden oldu? İşte detaylar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı, sorusu merak konusu oldu. Kadınlar Günü hangi gün 2024 yılı mart ayı ile birlikte merak konusu oldu. Peki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü aslında nedir? 8 mart Dünya Kadınlar Günü neden oldu? 
İşte Kadın hakları açısından bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanmasına olanak sağlayan Dünya Kadınlar Günü  8 Mart'ın hikayesi ve tarihçesi... Dünya Kadınlar Günü ne zaman, Kadınlar Günü neden kutlanır?

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDEN OLDU?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kökeni, kadın haklarının önemini vurgulamak ve eşitlik mücadelesini desteklemek amacıyla ortaya çıktı. Dünya çapında çoşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. 

Tekstil fabrikasında çıkan bir yangından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne uzanan hikaye - 1. Resim

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihi, 1800'lü yıllara dayanıyor., Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 40 bin kadın dokuma işçisi, daha iyi koşullar altında çalışmak için ABD’nin New York kentinde, dokuma fabrikasında greve başladı. 

Polisin fabrikaya kilitlediği kadın işçilerden 129'u, içeride çıkan yangında can verdi. O ölümler, dünya kadınlarının seslerini duyurabilmesi için yakılan ateşin ilk kıvılcımı oldu.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ASLINDA NEDİR?

8 Mart günü hemen olayın ertesinde kutlanmadı fakat ilk teklif 53 yıl sonra geldi. 26-27 ağustos 1910'da Danimarka'da toplanan İkinci Uluslararası Sosyalist Kadınlar konferansında 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...