Adı pek bilinmeyen meyve... Doğal idrar söktürücü özelliğiyle tüm ödemi söküp atıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Adı pek bilinmeyen meyve... Doğal idrar söktürücü özelliğiyle tüm ödemi söküp atıyor

Hayatın İçinden Haberleri

Reçel ve sos yapımında kullanılan Üvez meyvesi, Gülgiller ailesine ait küçük bir ağaçtan elde ediliyor. Bin derde deva üvez meyvesi doğal idrar söktürücü özelliğiyle tüm ödemi söküp atıyor. Fakat çiğ olarak tüketildiğinde zehirliyor.

Dalından koparıldığı anda tüketildiğinde buruk bir tadı bulunan Üvez meyvesi 10 güne kadar olgunlaşma sürecinin tamamlıyor. Çiğ olarak tüketilmesi zararlı olarak görülen bu meyve haşlanarak tüketilmesi öneriliyor.

Adı pek bilinmeyen meyve... Doğal idrar söktürücü özelliğiyle tüm ödemi söküp atıyor

ÜVEZ MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

nefisyemektarifleri.com’un derlediği bilgilere göre üvez meyveleri dalından koparıldığı gibi yenirse buruk bir tat verebilir. Ayrıca çok sert olan meyveler henüz olgunlaşmamışken yenildiği takdirde ağızda hoş olmayan bir tat bırakabilir. Dalından koparıldıktan sonra olgunlaşmasını beklemek için 1 hafta ya da 10 güne ihtiyacınız olabilir.

Üvez meyvesi marmelat gibi kıvamlı bir yapıda kahverengi bir görünüme kavuştuğunda olgunlaştığı anlamına gelir. Bu aşamada üvez meyvelerinin yenilmesi mümkün olabilmektedir. Üvez meyveleri belirli bir miktardan sonra çiğ olarak tüketilmeye devam edilmemelidir. Çiğ olarak fazla miktarda tüketilmesinin zararlı olduğu belirtilmektedir.

Üvez meyveleri pişirilerek yenilmelidir. Böylece içerdiği parasorbik asit sorbik aside dönüşerek vücutta olumlu etki gösterir. Üvez meyvesi kurusu çay şeklinde kaynar suda 2-3 dakika demlenerek de tüketilebilir.

Üvez içerisinde C vitamini ve E vitamini yönü ile zengin içerik sunuyor. Antioksidan açısından güçlü bir savunmacı olan Üvez meyvesi yapılan laboratuvar incelemelerinde polifenolik bileşikler, antisionin, tanin ve P1 vitamini gibi içerikleri barındırdığı görülür.

 

ÜVEZ MEYVESİ NELERE İYİ GELİYOR?

Kalsiyum, Magnezyum, Potasyum ve Fosfor açısından zengin olan bu meyve İlkbaharda çiçeklenerek Temmuz sonunda ve Ekim ortasında tüketilebilir.

Üvez meyvesi güçlü bir antioksidan deposudur. Gün içerisinde oluşan yorgunluğu azaltır. Soğuk algınlığı şikayetlerine şifa sunar. Kan hücre üretimini hızlandırır. Bağışıklığı kuvvetlendirir.

Adı pek bilinmeyen meyve... Doğal idrar söktürücü özelliğiyle tüm ödemi söküp atıyor

YAŞLANMAYI GECİKTİRİR!

İçerisindeki lif dengesi yönü ile kolesterol seviyesini dengelerken sindirim problemlerine şifa sunar. Kabızlığı önler. Sindirim sistemini güçlendirir. Kalp rahatsızlıklarından yaşlanma etkisini ileri derecede kanser hastalıklarına kadar şifa sunuyor.

BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRÜYOR, İDRAR SÖKTÜRÜYOR!

Üvez meyvesi daha çok idrar söktürücü yönü ile biliniyor. İdrara çıkma sıklığını arttırmak için destek oluyor. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlıyor. Böbrek taşlarını oluşumunu önlüyor. İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için kullanılıyor. Safra taşı ya da safra iltihabı problemleri için doğal şifacı etkisini ortaya koyuyor.

ÜVEZ MEYVESİ TÜKETİM ÖNERİSİ!

Üvez meyvesi tüketilirken çiğ olarak yenmesi zehirleyebilir. Bunun için kuru çay olarak tüketilmesi öneriliyor. Kaynar suyun içerisinde 3 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülüp tüketilebilir.

Alternatif tıpta tercih edilen Üvez meyvesi ses kısıklığı, boğaz ağrısı, bademcik iltihabı gibi üst solunum yolu problemlerine de deva oluyor.

Uzman isimler özellikle uyarıyor. Hamile kadınlar ya da emzirenlerin kullanmadan önce doktora danışması gerekiyor. Alerji problemi olanların test etmeden tüketmemesi öneriliyor.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...