Dikkat seviyesini test edecek illüzyon: 7 saniyede kediyi bulun

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dikkat seviyesini test edecek illüzyon: 7 saniyede kediyi bulun

Hayatın İçinden Haberleri  / Haber Merkezi

Yüksek zekaya sahip kişilerin çözebileceği bir optik illüzyon ile karşınızdayız. Resimdeki yavru fillerin arasına gizlenmiş kediyi 7 saniye içinde bulmanız gerekiyor.

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi çok sayıda optik illüzyon türü görmüş olmalısınız. Bu testler göz yanıltıcı olmaları sebebiyle her yaştan insanın dikkatini çekiyor. Beynin sınırlarını zorlayan optik illüzyonlar internet dünyasını da kasıp kavuruyor.

Normal bir insan beyni nesnelere veya görüntülere sayısız şekilde bakabilir ve her açıdan çok sayıda algı oluşturabilir.

Dikkat seviyesini test edecek illüzyon: 7 saniyede kediyi bulun

Yukarıdaki görselde ise fillerin arasında bir kedi saklanıyor. İllüzyon, bakanlara "Kediyi görebiliyor musunuz?" diye sorarak gizli kediyi bulmaları için meydan okuyor. 

Saklı kediyi 7 saniyede bulabildiniz mi?

Eğer görmekte zorlanıyorsanız merak etmeyin, size yardım edeceğiz. 

Hedefe ulaşmak için görsele çok yakından bakmanız ve konsantre olmanız gerekiyor. 

Bulamayanlar için cevabı verelim.

Kedi, resmin sağ orta tarafında gizlenmiş. Kedinin vücudunun rengi yavru fillerin renkleriyle aynı, o nedenle tespit etmek zor olabilir.

Bulamayanlar ve size kolaylık sağlamak için aşağıda verilen görselde kediyi vurguladık:

Bu görüntü, resimdeki yavru fillerin arasındaki kediyi bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız o kadar zeki olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Dikkat seviyesini test edecek illüzyon: 7 saniyede kediyi bulun

Renk, ışık ve desenlerin belirli kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir.

Peki, söyleyin bakalım bu optik illüzyon görüntüsünün içindeki gizli kediyi fark ettiniz mi?

Bulanları tebrik ederiz.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...