Kedilerin çok ilginç korkusu… Kediler salatalıktan neden korkar?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kedilerin çok ilginç korkusu… Kediler salatalıktan neden korkar?

Hayatın İçinden Haberleri

Kediler evlerin ve sokakların eğlenceli ve sevimli canlıları. Sevimlilikleri kadar kediler aynı zamanda ilginç hayvanlar. Özellikle sosyal medyanın hayatımızın bir parçası olması ile kedilerin insanları güldüren videoları sıklıkla yayılmaya başladı. Bu videolardan en çok karşımıza çıkanlar salatalıktan korkan kediler oldu. Kediler ilginç bir şekilde salatalıktan korkuyorlar. Peki, kediler salatalıktan neden korkar? İşte detaylar…

İnternette en çok denk gelinen videolardan birisi salatalıktan korkan kediler videosu. Kediler sevimli ve eğlenceli oldukları kadar yaptıkları hareketler ile gizemli canlılar.  Kedilerin pek çok hareketi neden yaptığı kafa karıştırıyor. Özellikle salatalıktan korkan kedileri görenler hayrete düşüyorlar. Peki, kediler neden salatalıktan korkuyor. Kedilerin neden salatalıktan korktuğuna dair bilimsel çalışmalar var mı? haberimizin detaylarında…

Kedilerin çok ilginç korkusu… Kediler salatalıktan neden korkar?

KEDİLER NEDEN SALATALIKTAN KORKAR?

İnternette salatalıktan korkan milyonlarca viral olmuş kedi videosu bulunuyor. Bu videoların neredeyse tamamında kedilerin salatalıktan korktuğu görülüyor. Kedilerin salatalıktan korkması genetik olarak ortaya çıkmaktadır.

Kediler aslında yırtıcı hayvanlardır. Kediler avcı oldukları kadar avdırlar. Başka hayvanlar tarafından avlanmamak için gelişmiş refleksleri ve iç güdüleri bulunmaktadır.

Videolarda gördüğümüz salatalıklar genelde kedinin beklemeyeceği bir yere konur. Kapı eşiği, su kabı yanı gibi. Bu gibi yerlerde salatalığı aniden gören kedilerin korku-savunma içgüdüleri tetiklenir ve savaş ya da kaç tepkisine girerler.

Kedilerin çok ilginç korkusu… Kediler salatalıktan neden korkar?

Habertürk’ün Independent UK'den çevirdiği habere göre: Bir kedi davranış danışmanı olan Joey Lusvardi, insanların ve diğer hayvanların muhtemelen benzer bir tepki vereceğini söylüyor.

"Buzdolabında bir şey arıyorsan ve arkanı döndüğünde arkanda daha önce orada olmayan bir kutu görürsen, muhtemelen irkilir ve kafan karışır" diyor. "Kutunun kendisi muhtemelen korkutucu değil, ama bu olması doğal bir şey değil

Konuyla ilgili olarak Think Like a Cat kitabının yazarı Pam Johnson-Bennett ise salatalıkları kedilerin yemek yediği yerlerin yakınına koymanın kedilerin kafasını daha da karıştırabileceğini çünkü bu bölgelerin genellikle güvenlik ve emniyetle ilişkilendirildiğini söylüyor.

Sertifikalı bir hayvan davranışçısı olan Jill Goldman, National Geographic'e, kedilerin salatalığı ölümcül avcılar olabilen yılanlarla ilişkilendirebileceğini de söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...