Lezzeti damak çatlatıyor… İçmek için 50 kilometre yoldan geliyorlar
Telvesiyle ikram edilen Türk kahvesi bize göre cezveden çıkan en lezzetli kahve. Türk kahvesini farklı bir şekilde sunmak isteyenler oyulmuş portakalın içinde pişiriyor. Farklı bir aromaya sahip bu kahve, Balıkesir’in Havran ilçesinde bir lokantada da müşterilere sunuluyor.
Türk damak tadının vazgeçilmez lezzeti: Türk Kahvesi. Farklı sunumlarıyla dikkat çeken lezzet, Balıkesir’in Havran ilçesinde bir lokanta işletmesinde portakal meyvesi içinde sunuluyor ve büyük beğeni topluyor.
Kendine has tadı, köpüğü, kokusu ve sunuluş biçimiyle oldukça sevilen Türk kahvesi, son dönemlerde portakal içinde pişirilmesiyle gündeme gelmeye başladı. İhlas Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; portakalda kahveyi deneyimlemek isteyen birçok insan kilometrelerce yol kat ederek Havran’a ziyarette bulunuyor. Fincan yerine portakal içinde servis edilen Türk Kahvesi lezzet yönünden de birçok kişi cezbediyor.
“MÜŞTERİLERİMİZ ÇOK BEĞENDİ”
Yaklaşık 7 yıldır müşterilerine portakalda kahve ikramı yapan Fahri Birgül portakalda kahvenin hikayesini anlattı:
“Dağlık bir bölgede malzememiz yoktu. Bu şekilde bir şey denedik. O da oldu. Müşterilerimiz çok beğendi. Değişik bir şey olsun dedik yani. Yani kimyasal olarak hiçbir şey yok. Hepsi doğal. Kahve ve portakal. Hiçbir şey yok başka. Gayet memnunlar. Bunu içmek için buraya aşağı yukarı elli kilometre yoldan gelenler var. Aşağı yukarı yedi yıl oldu” şeklinde konuştu.
Portakalda kahveyi farlı sunumu ile ilçeye gelenlere tavsiye ettiğini ifade eden Murat Hançer, “Havran’ı biri de lezzetler şehri olarak da dillendirebiliriz. Bahri Baba'nın lokantasında böyle de bir portakallı kahve diye de bir farkındalığımız var. Biz tüm misafirlerimizi, tüm halkımızı Havran'a geldiklerinde portakallı kahve içmeye davet ediyoruz. Nokta belli, çarşıda, Fahri Baba'nın yerinde” dedi.
PORTAKAL KABUĞUNDA TÜRK KAHVESİ TARİFİ
Tarifi evde yapmak isteyenler portakal içinde “Türk kahvesi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını araştırıyor. Yemek.com’da yer alan tarife göre; son yılların trendi portakal kabuğunda pişen kahve için 4 malzeme gerekiyor:
- 1 adet portakal
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 fincan su
- İsteğe göre şeker
Portakal kabuğunda Türk kahvesi için öncelikle portakalın üzerinden daire şeklinde bir kesik açılıp içi çıkartılıyor. İçine cezveye koyar gibi kahve, su, isteğe göre şeker ekleniyor. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişiriliyor. Kahvenin üzeri köpük köpük olunca ocaktan alınıp fincana konarak servis ediliyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
