Ormandaki gizli yılan nerede? 6 saniyede bulan ‘süper zeki’ çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Jagran Josh
- Güncelleme:
Ormandaki gizli yılan nerede? 6 saniyede bulan ‘süper zeki’ çıkıyor

Hayatın İçinden Haberleri  / Jagran Josh

Dikkat ve zeka seviyesini ölçen bir optik illüzyon sosyal medyada son dönemde oldukça popüler. Söz konusu testte ormandaki gizli yılanın 6 saniyede bulunması isteniyor.

Optik illüzyon testleri internette gün geçtikçe popüler hale geliyor. Her açıdan farklı algılar oluşturulan bu eğlenceli testler olayları nasıl algıladığınıza ve zeka seviyenize de ışık tutuyor. 

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel türde optik illüzyonlar mevcut. Bunlar beynin olayları algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, bir çizimin veya bir kişinin akıl almaz, ve şekil değiştiren görüntüleri olabiliyor. Araştırmalar, optik illüzyonların aynı zamanda olayları nasıl algıladığınıza ışık tutan psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ortaya koyuyor. Dikkat seviyenizi ölçen bir optik illüzyon testi de elden ele dolaşıyor. İnsanların birbirine yolladığı bu testte ormanın içinde bir yerde saklanan yılanın bulunması isteniyor.

Ormandaki gizli yılan nerede? 6 saniyede bulan ‘süper zeki’ çıkıyor

Yukarıdaki resim, yılanın ormanın içinde bir yerde saklandığı bir orman resmi… Orman çalılar ve dallarla dolu. Kuşlar dalların üzerinde oturuyor. Yılan ise ormanın içinde akıllıca saklanıyor. İllüzyon, bakanlara "Ormandaki gizli yılanı bulun" diye sorarak meydan okuyor.

Testi hazırlayan uzmanlara göre insanların sadece %2'si görüntüdeki gizli yılanı bulabiliyor. Bu optik illüzyon görüntüsü IQ'nuzu test etmenin bir başka eğlenceli yolu… 
Hazırsanız başlayalım… Yılan nerede?

Onu bulmak için 6 saniyeniz var…

6…,5…,4…,3…,2…,1…

Gizli yılanı bulmakta zorlanıyorsanız, size yardımcı olacağız. Ormandaki ağaçlara çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Görüntüyü yakınlaştırıp uzaklaştırın, dilerseniz gözlerinizi hafifçe kısıp bir daha deneyin.

Bulamayanlar için cevabı veriyoruz.

Yılan görselin sağ alt tarafında saklanıyor ve ağacın dalları ile akıllıca kendini kamufle ediyor.

Size kolaylık sağlamak için aşağıdaki görselde yılanı vurguladık:

Ormandaki gizli yılan nerede? 6 saniyede bulan ‘süper zeki’ çıkıyor

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Jagran Josh
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...