Tüm etler lokum gibi oluyor! Usta işi mangalın püf noktası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tüm etler lokum gibi oluyor! Usta işi mangalın püf noktası

Hayatın İçinden Haberleri

Yaz geldiğinde güzel havaları değerlendirmek için mangal yapmak en güzel aktivitelerden biri. Ateşte ağır ağır pişen etlerin tadına doyum olmuyor. Mangalda lokum gibi etler hazırlamanın inceliklerini derledik.

Mangal ateşinde pişirilen eti bir başka. Ancak etlerin yanmaması, sulu sulu olması ve ağızda lokum gibi dağılması için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. İşte onlardan bazıları…

-Mangalın lezzetli olmasının sırrı eti doğru seçmekten geçiyor. Etiniz taze ve kaliteli olmalı. Mangal için dana eti seviyorsanız bonfile ya da antrikot uygun. Kuzu eti için ise kuzunun kaburgasından alınan kalem pirzola doğru bir seçim. 

-İkinci adım ise etin marinasyon işlemi. İster tavuk isterse dana eti olsun, damak zevkinize göre eti marine etmek önemli. Süt, yoğurt, maden suyu, kefir gibi evde bulunan malzemelerle etinizi yumuşatabilirsiniz. Bu ürünlerin yanı sıra tuz, baharatlar, sarımsak gibi aroma verici malzemeler de kullanabilirsiniz.

Tüm etler lokum gibi oluyor! Usta işi mangalın püf noktası

- Mangal öncesi ızgarayı yağlamak en büyük hatalardan biri. Çünkü fazla yağ kömüre akıp mangalın lezzetini kaçırıyor. Etlerin mangala yapışmasını önlemek için ızgarayı yarım kuru soğanı sürterek hazır hale getirebilirsiniz. Bu, yağlamaktan çok daha doğru bir yöntem.

- Mangal yaparken, ızgara iyice ısınmadan etleri koymayın. Etler ani ısıyla karşılaştığında mühürlenir ve suları içlerinde kalır. Bu şekilde hem en ideal kıvama hem de mükemmel lezzete ulaşır.

Tüm etler lokum gibi oluyor! Usta işi mangalın püf noktası

Daha lezzetli olması için hem tavuğa hem de kırmızı ete yakışacak iki marinasyon sosun tarifi şöyle:

SARIMSAKLI MARİNE SOSU YAPILIŞI

2 diş sarımsağı yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber ve iki dal taze kekikle birlikte mutfak robotundan geçirin. Ardından içine et miktarınıza nispeten süt ekleyip hepsini iyice karıştırın.

SALÇALI MARİNE SOSU YAPILIŞI

2 kuru soğanın suyunu sıkıp içine 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı biber salçası, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı pul biber, karabiber ve tuz ekleyin. Hepsini güzelce harmanlayın. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...