"Aramızda ne fark var?"

A -
A +
 
Kabr-i şerîfi Bandırma'da bulunan Kerpiçli Dede, talebeleriyle sohbet ediyordu ki, “Evlâtlarım! Sizinle benim aramda ne fark var, biliyor musunuz?” diye sordu.
Dediler ki:
“Çok fark var efendim.”
Buyurdu ki:
“Hayır, sâdece iki fark var. Birincisi; ben yaşlıyım siz gençsiniz. İkincisi de benim günâhım çok, sizinki az. Onun için bu günâhı çok kula duâ edin” buyurdu.
● ● ●
Bir gün bâzı gençler gelip;
“Efendim, hakîkî bir Müslüman nasıl olur?” diye sordular.
Büyük velî, onlara;
“Hakîkî Müslüman; her şeyden önce tam ve mükemmel bir insandır... Güler yüzlü, tatlı dilli, doğru sözlüdür. Kızmak nedir bilmez” diye cevap verdi.
● ● ●
Bir sohbetinde de;
“Ehl-i sünnet âlimlerini ve evliyâları seven ve İslâma hizmet eden bir mümin çok şanslıdır. Çünkü hadîs-i şerîfte; ‘Unutulmuş bir sünnetimi meydana çıkarana yüz şehit sevâbı vardır’ buyuruldu” diye nakletti.
Dinleyenler;
“Bu müjdeye nasıl kavuşulur efendim?” diye sordular.
Cevâbında;
“Bunun için Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını herkese dağıtarak, hediye ederek veya satarak İslâmiyeti yaymaya çalışmak lâzımdır” buyurdu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.