Kaydet
a- | +A

Hace Mevdud-i Çeşti hazretleri vefat etmeden az önce;

- İnsan ne kadar ahmaktır ki, kendi Yaradan''ına durmadan isyan eder. Buna rağmen, kendi günahlarını görmez de, başkalarının ayıplarını araştırır, buyurdu. Ve ilave etti: - Her gün, türlü türlü günahları işler de, yine hiç üzülmez. Halbuki bu gün yarın ölecek ve bunların hesabını bir bir verecektir Sahibine.

YÜZÜN NİÇİN NURLU? Bir sohbetinde de; - Kardeşlerim, her şeyin bir alameti vardır. Allah''ın rahmetinden uzak olan kimsenin alameti de Allah korkusu ile ağlamamaktır, buyurdu. Sonra şunu anlattı: Bir gece rüyamda bir huri gördüm.

Yüzü çok parlak ve nurlu idi.

- Senin yüzün neden böyle çok parlak? diye sordum. - Sen bir gece, Allah korkusu ile ağlamış ve gözlerinden sel gibi yaşlar akmıştı. Ben o yaşları alıp yüzüme sürdüm, dedi. - Sebep bu mu yani? - Evet. Biz hurilerin yüzü böyle gözyaşlarıyla parlar ve akan yaş nisbetinde güzelliğimiz artar.

HERKESLE İYİ GEÇİNİN! Bir gün de sevdiklerine; - Kardeşlerim, herkesle iyi geçinin, ama kendinizle asla. Kimseye kızmayın, kendinize kızın. Herkesi sevin, kendinizi sevmeyin, buyurdu. - Neden efendim? dediler. - Kim kendisiyle iyi geçinir, kendine kızmaz ve kendini severse, o kişi zarardadır, buyurdu. Çünkü kendinden maksat, onun nefsidir. Nefis, düşmanıdır insanın. Ona günah işletip Cehenneme sokmak ister.

> www.gonulsultanlari.com Tel: (0 212) 454 38 10 www.siirlerlemenkibeler.com