Emir Sultan hazretlerinin "rahime-hullahü teâlâ" bir talebesi anlatıyor: Gençliğimde bir rüya gördüm.
Bir grup insan bir yere gidiyorlardı.
Yaklaşıp sordum: - Nereye gidersiniz? - Bursa''ya. Orada bir evliya zat var. Onu göreceğiz. - Nasıl bir kimsedir o? - Seyyiddir. Yani Resulün "aleyhissalatü vesselâm" evladındandır. Çok tesirli nasihatleri var. Sözleri, kalpleri temizliyor.
Görmeden sevmiştim o zatı. Rüyada düşündüm ki: "O velîye ben de gideyim. Beni de talebeliğe kabul etsin diye yalvarayım." Velhasıl onlara katıldım. Bursa''ya vardım.
- Beni de talebeliğe kabul edin, diye yalvardım. Bana şefkatle bakıp; - Kabul ettik, buyurdular. Yanlarına oturtup mübarek eliyle sırtımı sığadılar. Heyecan içinde uyandım. - Tabiri nedir? diye sordum babama. - Derhal o velînin huzuruna git. Hizmetine girip hayır duasını al. Zira bu, manevi bir ikazdır, dedi. - Peki babacığım, dedim. Ve veda edip çıktım evden.
Yolda bir grup adama rastladım.
Rüyadakilere çok benziyorlardı.
Sordum onlara: - Nereye gidersiniz? - Bursa''ya. Orada bir evliya zat var, onu göreceğiz. - Nasıl bir kimsedir o? - Seyyiddir. Yani Resulullahın evladındandır. Çok tesirli nasihatleri var. Sözleri, kalpleri temizliyor.
Her şey rüyadaki gibi oluyordu. Onlara katıldım. Bursa''ya vardım.
Huzuruna girip; - Beni de talebeliğe kabul edin, diye yalvardım. Bana şefkatle bakıp; - Kabul ettik, buyurdular. Yanlarına oturtup mübarek eliyle sırtımı sığadılar.
www.gonulsultanlari.com Tel: (0 212) 454 38 10 www.siirlerlemenkibeler.com

