"Oğlum, niye merak ediyorsun?"

A -
A +
Anadolu velilerinden Muhammed Kadri Hazin’in babası ve annesi, Peygamberimizin neslindendir. İlim öğrenme çağı gelince, anne ve babasını kaybetti.
Buna çok üzüldü!
Ertesi gün oldu...
Abdülkâdir-i Geylani hazretlerinin ruhaniyeti ona görünüp "Oğlum! Ne merak ediyorsun? Baban, Rabbinin davetine gittiyse işte ben varım ve her hususta senin babanım, endişe etme!” buyurdu.
Birinci Dünya Harbi’ydi...
İngilizler Musul’u aldı.
Sonra Kerkük’ü aldılar.
Ve Cizre'ye elli kilometre uzaklıktaki “Zaha” kasabasına kadar geldiler. İngiliz komutanı, birkaç gün sonra Cizre'ye de geleceğini bildirdi. Bunun üzerine Cizre halkını korku sardı!
Bir kısmı silâha sarıldı.
Kimi göçe hazırlandı.
Muhammed Hazin "Hiç kimse endişe ve hicret etmesin. İngiliz kâfiri Cizre'ye giremeyecektir. Herkes rahat olsun” buyurdu.
Derken sabah oldu.
İngiliz ordusu kalktı.
Cizre'ye hareket etti. O sırada Londra'dan gelen yıldırım telgrafla "Hudud, Hizil Irmağıdır. Irmağı geçmiş olsan da hemen dön!" emri geldi. İngiliz komutanı Cizre'ye girmeden geri döndü.
● ● ●
Bir gün bu zata “Allahü teâlânın en çok sevdiği ibâdet nedir efendim?” diye sordular.
Cevabında;
“Müslümanların birbirini sevmesidir. Bu, zaten imânın da şartıdır” buyurdu. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.