Kaydet
a- | +A

AGİT Zirvesi dolayısıyle düzenlenen tek etkinlik olan "Lirik Tarih Gösterisi" her haliyle muhteşem düzenlenmiş bir organizasyondu. Dünya liderlerine 80 dakika boyunca Mehterden Tasavvuf müziğine, Carmına Burana''dan Mevlevi Ayini''ne Türk müziğinden Arya''lara Anadolu''da yaşayan medeniyetler mizanse edildi. Bu konuda şef Serdar Yalçın''ın büyük emekleri var. Yayıncılık açısından da kusursuz düşünülmüş bu organizasyon Devlet ve Hükümet başkanları tarafından beğenilmenin yanı sıra TV izleyicisinden de beklenenden fazla ilgisini gördü.

TRT bu programı pazar günü tekrar yayınladı. Keyifle izledik.

Ancak TRT anonslarında "350''si Sanatçı 450 kişinin rol aldığı Lirik Tarih Gösterisi" tanımı birçok izleyeni çok rahatsız etti. O noktaya gelmiş, o organizasyonun içinde rol almış Semazen''den Ney üfleyenine, Yönetmen''den Başkemancı''ya herkes bir sanat icra ediyor. Hoş olmadı. * * * TGRT Ana haberlerin içinde Cüneyt Şen''in sunuduğu "Spor Haberleri" ilgi topluyor. Günü özetleyen, spor aktivitelerinin hepsini dar zaman içinde vermeye çalışan ekip izleyiciden büyük takdir alıyor. * * * Söz TGRT''den açılmışken, Cumartesi geceleri canlı yayınlanan "Erkan Yolaç Show", 4 yıldır konuk ettiği ünlü sanatçı Emel Sayın ile bu hafta unutulmaz dakikalar yaşattı. Yeni kasetini Ocak 2000''de çıkaracak olan Emel Sayın beğenilen ve istek alan parçalarından muhteşem bir konser sundu. İki gün önce gittiği Düzce deprem bölgesinde çocukların istediği "Feride" şarkısını söylerken de gözleri doldu. Emel Sayın''ın bir sürprizi de halka sunduğu yeni solist eski vokalisti Gökhan Sezen idi. Sesi. fiziği ve Türk müziğine hakimiyeti ile Gökhan Sezen gelecek günlere de fırtına gibi esecek.

* * * Show TV ataklarını Mehmet Yüzügüllü''ye çektirdiği bir yeni komedi dizisiyle sürdürüyor. Adı "Ah Bu Gençlik" olan dizide Billur Kalkavan, Ebru Destan, Selahattin Taşdöğen, Erdoğan Dikmen,Volkan Saraçoğlu, Ferdi Akarnur, Osman Cavcı, Mürşit Ağabey ve Zafer Önen gibi komedi ustaları rol alıyor.