Kaydet
a- | +A

Okumanın kutsallığına inanan bir genç olarak, son bir umutla geçtiğimiz günlerde yüzbinlerce genç gibi ben de ek kontenjana başvurdum. Sonuç olumsuzdu. Ama bana yapılan çok büyük bir haksızlık vardı. Benim ilk tercihim Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi idi. Seçtiğim bölüm kendi alanım ve puanım da 141,372 idi. Bu konuda şahsıma yapılmış çok büyük bir haksızlık var. Çünkü tüm şartlarım tuttuğu halde Açık Öğretim Fakültesi''ne yerleştirilmedim.

Oysa 1999- ÖYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu kitapçığında, sayfa sekizde ve ikinci paragrafta aynen şöyle yazmaktadır: "Tablo-3''te yer alan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim

programlarında herhangi bir kontenjan sınırlaması yoktur. Bu programlarla ilgili puan türünde 105,000 ve daha fazla puan alan adaylar, tercihleri arasında yer vermişlerse bu programlara yerleştirilirler."

Yukarıda da belirttiğim gibi hem puanım Açıköğretim Fakültesi''ni tutuyor, hem de ilk tercihim. 99-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu kitapçığında böyle bir madde yer almasına rağmen neden yerleştirilmediğimi halen anlamış değilim. Tercihlerime gelince, defalarca kontrol ettim, tek bir yanlış bulunmuyordu.

Ben okuma hakkının çok kutsal olduğuna ve bu hakkı Allah''tan başka hiç kimsenin benden alamayacağına inanıyorum. Türkiye''nin, okuyan insan sayısının artması ile kalkınacağına, ilerleyeceğine inandığım için hakkımı gerek ÖYSM merkezine dilekçe yazarak, gerekse yukarıda belirttiğim maddeyi gözönüne alarak hukuksal yollardan arayacağım. Sonuç aleyhime de olsa, özel bir üniversiteye kaydımı yaptırarak okuma hakkımdan yararlanacağım.

Bu köşeden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi''ne sesleniyorum. Biz gençlerin geleceği ile oynamasınlar.Çünkü ben hayatımın en güzel yıllarını 3,5 saatlik bir sınav stresi ve hayecanı ile yitirmek, harcamak istemiyorum. Bir daha asla, büyük haksızlıklara neden olan ÖSS sınavına girmeyi düşünmüyorum. Bunun yerine özel bir üniversitede okumak istiyorum.

B. Çağrı-İZMİR