Acaba doğru yazılışı nasıl oluyor? Büyük adamlar.. demek
yetmiyor. Bümbüyük kulağa hoş gelmiyor. Büpbüyük imla kurallarına uymuyor. "Uymasa da razıyız" derseniz, hep büyük adam olmanın hasretiyle yanıp tutuşan biri olarak Büpbüyüğü tercih ederim.
Ey azametin ve dirayetin temsilcisi büpbüyüklerim.
Bugünlerde bizim için kan ter içinde o ekran senin, bu stüdyo benim koşturup duruyorsunuz. Çoluk çocuğunuzun yüzüne hasret bu büyük milleti aydınlatma ve doğruları anlatma uğruna bir taraftan televizyonlara koştururken öbür taraftan partilerinizin yetkili organlarına katılıp karar alıyorsunuz. Vatanımızı seviyorsunuz. Seçim olsun, diyorsunuz. Sonra olmasa daha iyi olur, diyorsunuz. Sonra "Biz aslında seçim istiyoruz ama" diyorsunuz. Barzani''nin ağzının payını veriyorsunuz, AB''ye rest çekiyorsunuz. AB bizim önceliğimiz, diyorsunuz. Biz sizin hakkınızı nasıl öderiz? Bizi hükümetsiz bırakmayacağınızı bildiğimiz için gönlümüz ferah.. Bu giderse öbürünü kurarsınız. Program yazarsınız. Yüce mecliste okursunuz. Güvenoyu alırsınız.
Listede yerinizi beğenmezseniz öbürüne gidersiniz, öbürü olmazsa geri gelirsiniz. Keşke tayinle gelen büyüklerimiz gibi vatan sevme ve siyaset yapma işini yeniden seçilme endişesi duymadan yaş haddine kadar yürütme imkanı bulabilseniz.
TIN TIN Peter Prensibi kitabını duymuşsunuzdur. Orada, "Yeteneksizlik düzeyi"nden bahseder. Adam parlak bir öğretmendir. Bu başarısını müdürlükle ödüllendirirler. İdarecilikte aynı başarıyı gösteremez. Eski başarısının hürmetine tenzil edilemez.. Yeni başarısızlığından ötürü terfi ettirilemez. İşte bu adam yeteneksizlik düzeyine ulaşmış kabul edilir. Adam başarılı bir polis şefidir. Siyasette de eski mesleğini devam ettirmeye kalkınca hem faydasının bin katı zarar verir hem de kaybolur gider. Anlattıkları eğlencelik olur. ..... Başkasının kesesinden milletvekili, bakan olup kendini bu vatana adayanlar günübirlik sempatiyi yüce şahsına gösterilmiş zannedip kahramanlığa soyununca dünyanın yuvarlak mı köşeli mi olduğunu anlıyorlar ama iş işten geçmiş oluyor.

