Biliyorum, emir-fermanla olacak gibi değil ama sormanın ne sakıncası var. Kamunun makam araçları yukarıdan aşağı doğru bakınca 4 bin-5 bin cc''lik araçlar. Araçların bu kadar büyük olması yöneticilere ne sağlıyor? Orta halli vatandaş otomobil alırken çizelgeyi önüne koyup ödeyeceği vergiyi hesaba katıyor, yakıt durumunu hesaba katıyor, diğer giderlerini hesaba katıyor, bütçesine bakıyor ve kararını veriyor. Kamuya araç alırken kriter ne? Belli makamlar vardır ki, orada hesap kitap yapılmaz. Hatta gerekirse on tane, otuz tane alınır. Bu hesapla Ankara''ya yüz tane, az mı geldi ikiyüz tane, diğer vilayetlere de ikişerden 160 araç tahsis ettiğiniz zaman geride kalanlara nasıl bir gerekçe buluyorlar? Belde belediye başkanı 2500cc''lik araçla, heyet halinde dolaşıyor. Kendisi kullansa ne olur? 1500 cc''lik araçla dolaşsa hangi hizmeti aksar? Büyükşehir belediyesi için ben de gerekçe bulabiliyorum. Temsildir, protokoldür, yoğunluktur.
Küçücük bir beldedeki başkanın derdi ne? Bugünlerde yeni yönetimden ne bekliyorsunuz sorusu herkese soruluyor. Ben sormadan söyleyeyim, küçük otomobillere binmelerini ve araçlarını kendilerinin kullanmalarını istiyorum. Büyükşehir belediyesi istisna. Rakam olarak bir önemi yok ama sembolik değeri var. Niyet edilirse başka çözümler de bulunabilir.
Evvel zaman içinde Kamu kurumlarının en heybetli tipleri emekli oldukları zaman bizi hayal kırıklığına uğratıyor. Görev anında ihtişamlarından bakmaya korktuğumuz kocaman adamlar sıradan adamlar gibi oluyor. Acaba iki kelimeyi yan yana getiremeyen, tv mülakatlarında ne dedikleri belli olmayan, dert anlatmakta zorlanan bu insanlar bu muhteşem görüntüyü nasıl veriyor. Marifet kendilerinde olmadığına göre oturdukları koltuğun ihtişamı nereden geliyor? ..... Kuliste çaycıdan azar işitip sahnede heybetli kralı oynayan aktörlerin iradesi nihayetinde ezberledikleri metinle sınırlıdır. Oyun bitip kulise dönüldüğünde, kralla uşak kol kola evlerine gider. Belki kral, sahnede keseler dolusu altın bağışladığı uşağından borç para ister. Sahnede altın gibi şangur şungur sesi çıkaran keseler dışarıda hiçbir işe yaramıyor.

