Kaydet
a- | +A

Demirel yine cumhurbaşkanını halk seçsin demiş. Eskiden ara sıra derdi. Yaklaşık 7 senedir ağzına almamıştı. Yedi sene aradan sonra yine halk seçsin diyor. .... Bir başka grup daha var. Onlar da halkın seçmesine gerek yok, bu parlamento seçsin ama, bu parlamento seçmesin, diyor. -Efendim niye bu parlamento seçmesin? -Bu parlamentoya seçilenlerin oy oranı düştü. Hatta yüzde 25''lere düştü. Bu kadar düşük oy oranı ile seçilen cumhurbaşkanı kamu vicdanında iyi bir yere oturmaz. Meşru olmaz demeye getiriyorlar. Oysa aynı hesap halihazırda da yapılabilir. Demirel''den sonraki cumhurbaşkanını seçen parlamentonun yüzde 95''i dışarda kaldı. Bu durumda görev başındaki cumhurbaşkanı yüzde 5 oyla mı seçilmiş oluyor. Bu tartışmalarda akıl mantık yürüterek varılabilecek bir yer yoktur.

... Kim, her neden dolayı tedirginse açıkca dile de getiremiyor. Hep dolaylı mesajlar veriliyor. Direnmek yerine mutabakat aramak, herkesi değilse bile ekseriyeti rahatlatacak bir çözüm bulup bu defteri kapatmak lazım. Hergün bu işle yatıp kalkacak halimiz yok. ------- Ayıp olur Geçen gün birisi pratik zekat hesabı yaptı: Efendim memleketimizin yaklaşık 400 milyar dolar milli hasılası var. Zekat kırkta bir olduğuna göre 400 milyar doların kırkta biri 10 milyar dolar eder. Herkes zekatını tam verse memlekette fakir kalmaz, dedi. Pratik adamları severim ama bu kadar da abullabud olmaz ki.

İnsan önce milli gelir hesabının nasıl yapıldığını öğrenir. Hem sonra dinle ilgili birçok şeyi problem yapıp, böyle zekat, deri meri gibi konular oldu mu, hemen hesaba kitaba oturmak biraz ayıp olmuyor mu?

ÖNE ÇIKANLAR