Kaydet
a- | +A

Dünya düzeninin belirleyicilerinden biriyseniz mesele yok..Değilseniz, asla, kat''a, zinhar demenin faydası yok. Kırmızı çizgileri çooook kalın çekmeyeceksiniz yani. Kendi çizdiğiniz çizgilerin arasına sıkışıp kalmayacaksınız. 30 senedir Kıbrıs işine bir çözüm bulamadınız. Bulamadık. Şimdi Kuzey Irak''ı da Kıbrıs yapmak için çalışıyoruz. Artık çözün şu işi, diyenlere, "Ne yani verip de kurtulalım mı"dan öte birşey de diyemediniz. Hayır, verip kurtulmayın..Varsa meziyetiniz çözün. 74''te gidip Kıbrıs''ı kurtaran biz, yarın yine birşey olursa yine gideriz, yine kurtarırız..neden korkuyoruz? ... Herkese ve herşeye karşıyız, biz neyin yanındayız Allah aşkına..Eğer mutlu olacaksak, kapatalım kapıları kendi yağımızla kavrulalım, dışarıyla ilişkimizi keselim, seferberlik ilan edip ekmeği karneye bağlayalım..diyeceğim ama artık bu yollar da kapanmış görünüyor. Niye esnek olamıyoruz. İçte ve dışta barış, diyen biziz..Herkesle kavgalı olan da biz. Hem sonra AB''ye girmemiz için gırtlağımıza basan da yok, madem işimize gelmiyor bırakalım bu sevdayı.. Hayır, gireceksek şartlarına uymamız lazım, pürüzleri temizlememiz lazım.. Bu da işimize gelmiyor.. Taraf olmak da işimize gelmiyor. Bizim işimiz oyalanmak..da, daha nereye kadar..Deniz bitti.

65''LİKLER

Şimdi de 65''liklerin kaygısına düştük. Kamuda mecburi emeklilik yaşı 61''e düşürülünce bazı büyükelçilerin ve valilerin gitmesi gerekiyormuş...Eğer hükümet sürelerini uzatmazsa..Tecrübelerinden mahrum kalırmışız. Her işi kanunla düzenlemeye kalkışırsanız olacağı budur. Ben bu değerli zevatın bundan sonra ne yapabileceği ile ilgilenmiyorum. TRT''de bir 65''liğe ödenen ücretin dört yeni eleman maaşına tekabül etmesini de dert etmiyorum. Her işi kanunla düzenleme hastalığından ne zaman kurtulacağınızı merak ediyorum. Kamu çalışanının işvereni hükümettir, lazım olursa 80 yaşındaki adamla sözleşme imzalar onu işe alır, lazım değilse 40''ındakini de yolcu eder..Edebilmelidir.

KÜSTÜM OYNAMIYORUM

AB, on ülkeyle daha üyelik sözleşmesi imzaladı. Peki biz ne yaptık, üyelerden biri Güney Kıbrıs olduğu için AB''yi protesto ettik. Nasıl ettik, yemeğe katılıp ayrıldık..İmza töreninde bulunmadık. Neyi halletmiş olduk?

ÖNE ÇIKANLAR