Bataryan varsa enerjide güçlüsün

Sesli Dinle
A -
A +
Çevre Teknolojileri Fuarı kapsamında çok önemli bir zirve gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ikinci büyük adım olarak duyurduğu batarya zirvede de ele alındı.
TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve KADOİL Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi konunun önemini şu sözlerle anlattı:
 
“Bizim 600’ü aşkın bayimiz tam bir değişim yaşıyor. Sektör de değişiyor. Yeni iş modelleri geliştirdik. e-Mobilite ve elektrifikasyon artık hayatımızın bir parçası olma yolunda. Yaygın bir şarj istasyonu altyapısının kurulması bu değişimin olmazsa olmazı oldu. Yeni dönemde şarj istasyonu altyapısı için akaryakıt istasyonlarının tercih edileceğine inanıyoruz. Elektrikli araç sahibi misafirlerimize Kadoil olarak tüm sektörle birlikte hizmet vermeye devam edeceğiz.”
 
Sonra bir de enerjiyi depolama gündeme geldi zirvede… TEKSAN Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer jeneratördeki liderliği bu alana taşımaya kararlı olduklarının altını çizerek şu bilgiyi aktardı:
 
“Gelişen yenilenebilir enerji çözümüyle birlikte depolamanın da aynı oranda ihtiyaç olduğunu gözlemledik. Güneş ve rüzgâr enerjisindeki yatırımlarında enerji depolama sistemi zorunluluğu yasası için firma olarak hazırız. Üretim çarklarının dönebilmesi için üretimin sürekliliği hayati önem kazanıyor. Teknolojiye sahip lityum batarya hücreleri kullandığımız pillerimizde elektrikli şarj istasyonlarında önemli bir ihtiyacı karşılayacağımızı düşünüyoruz. Yeni dönemde batarya konuşulacak.”
 
Ve bu konuda noktayı Pimtaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz şu sözlerle koydu:
 
“Sanayide ciddi anlamda enerjiye ihtiyaç var. Üretim 24 saat olduğu için sanayide akşam çalışıp, gündüz durmak gibi bir lüksümüz olmuyor. Bu sorunun çözümünde depolama öne çıkacak. Enerjide bataryan güçlüyse var olacaksın.”
 
Yenilenebilir Enerjiyi Destekleme Platformu ve Küresel Isınma Kurultay Komitesi’nin destekleriyle düzenlenen etkinliklerde konuşan ORGE Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Nevhan Gündüz, yenilenebilir enerji alanında büyüme hedefi koyduklarını ülkenin de bu alanda büyümesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Askon Enerji Komitesi Başkanı İsmail Çapak’ın yönettiği panelde ise batarya ve depolama teknolojileri konusunda Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz markalaşma, Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan da inovasyon alanındaki gelişmeleri aktardı.
Bataryan varsa enerjide güçlüsün

Başkanların konuşması büyük ilgi gördü

Zirve’de iki belediye başkanının konuşmaları da büyük ilgi gördü. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli çevre ile ilgili yapacakları yatırımla 2030’a kadar karbon ayak izini yüzde 40 azaltma sözü verdi. Başkan Hançerli’nin 1.000 adet zeytin ağacını Avcılar’a getirdiklerini açıklaması da zirvede ilgi gördü.
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise BOTAŞ boru hattının geçtiği noktada yaptıkları yatırımla kentte büyük bir yeşil alan oluşturduklarını vurguladı ve yerel yönetimlerin yetki ile ilgili sorunları olduğunu şu örnekle açıkladı:
 
“Örneğin bir fabrika var ve bu fabrikanın bacasından sağlığa uygunsuz gaz atılıyor. Bunun için yerel yönetimler maalesef yeteri kadar yetkili değil. Vatandaş gibi şikâyet etme hakkımız var, onu tespit edip bir yerlere iletme hakkımız var ama bu işin asıl sorumlusu biz değiliz. Türkiye'deki sistemin yeni baştan düzenlenmesi lazım."
Bataryan varsa enerjide güçlüsün

8 Mayıs’ta Mardin’de Ekonomi Zirvesi yapılıyor

Türkiye’de İş Dünyası dergisinin Mayıs sayısında Mardin ve turizm var… İhlas Medya Grubu olarak yeni sayıda yer alan bu görüşleri turizm ile buluşturup Mardin’de konuşacağız… Çok sayıda önemli ismin yer alacağı Ekonomi Zirvesi’ni bu defa Mardin’de yapıyoruz. Davet Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanı Abdurrahman Şahin’den geldi. Bu nedenle 8 Mayıs’ta Mardin’deyiz ve daveti herkesle paylaşalım istiyoruz:
 
“Mardin bir turizm şehri, bir inanç şehri. Dolayısıyla medeniyetlerin birleştiği, birbirine kavuştuğu, beraber filizlendiği Türkiye'nin, dünyanın ender şehirlerinden biri. Bu anlamda tüm turizm sevenleri, turistleri Mardin'de ağırlamayı çok isteriz. Ayrıca bu kentin kadim bir mutfak geleneği var gastronomi anlamında. Bu lezzetlerimiz için herkesi Mardin’e bekleriz.”

Perakendeciler sorunlarını anlattı

İstanbul Ticaret Borsası çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap’ın önderliğinde bir araya gelen gıda perakendecileri sorunlarını Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak’a aktarma şansı buldu.
Etkinlikte söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Perakendecilik Meclis Başkanı ve Gıda Perakendecileri Başkanı Alp Önder Özpamukçu, önce organize perakendenin kayıt dışı ile mücadele, markalaşma ve istihdam konusundaki öneminin altını çizdi ve “Perakende ne kadar organize olursa refaha o kadar katkı sağlayan bir sistem hâline gelir” diyerek sorunları bu başlık altında aktardı.
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün ise yerel marketlerin önemine dikkat çekti.
 
İSTİB Gıda Ürünleri Perakende Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Neşet Çil de gıda fiyatlarında artışların sorumlusu olarak marketlerin görüldüğüne dikkat çekerek, “Üretici, tedarikçi, nakliyeci unutuluyor, tek sorumlu olarak biz gösteriliyoruz” tespiti yaptı.
 
Tespitleri ve önerileri dinleyen Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak çalışmaları aktardı ve Perakende Kanunu’nun 2024 yılının başında yürürlüğe gireceği müjdesini verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.