Gençlerden bilgi alıp genç kal şirketin 100 yılı geride bıraksın

Sesli Dinle
A -
A +

TECDE Group 100 yılı geride bırakan ender şirketlerimizden biri… Malatyalı Tecdelioğlu Ailesi’nin büyük başarısını herkes yakından izliyor.

 

Peki bu başarının sırrı nedir? Mustafa Tecdelioğlu’nu daha eskiden tanıyorum ama sırrı Çetin Tecdelioğlu’nun ağzından aktarmak isterim. Bir süre önce İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı, ardından da Türkiye İhracatçılar Birliği Başkan Vekili seçilen Çetin Tecdelioğlu’nun göreve gelir gelmez ilk yaptığı işlerden biri gençlerle buluşmak oldu.

 

140 yıllık bir sanayici ailenin üçüncü nesil üyesi olan Çetin Tecdelioğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili olarak gençlerle yaptığı iki toplantıya ilişkin şu mesajı verdi:

 

“Gençlerle bir arada olmayı, buluşmayı, gençleri dinlemeyi, yeni nesil gençlerin hayalleriyle bizim tecrübelerimizi buluşturup, ihracatımıza dair daha katma değerli işler yapmakla ilgili gerçekten heyecanımız çok yüksek. İlk toplantıyı 19 Mayıs'ta yapmıştım, ikinci toplantı ise 29 Kasım'da gerçekleşti. 160'a yakın gençle, beyin fırtınası yaptık. Onların beklentilerinin ne olduğunu ölçmeye çalıştım. Ve gerçekten şu an ihracatımızda da onların tavsiyelerini kullanıyoruz. İhracat rekorlarında onların da payları var. Oradan çok önemli fikirler çıktı.”

 

Evet işin sırrı gençler… Tecdelioğlu Ailesi’nin sanayiciliği 140 yıldır sürdürmesinin arkasında gençlerin devreye sokulması var. Çetin Cıvata’nın çetinliği buradan geliyor. Çetin Tecdelioğlu gençlerle buluşmasından ortaya çıkan projelerden birini de şu sözlerle paylaşıyor:

 

“Türkiye’de okuyan 260 bin kadar yabancı öğrenci var. Bunlar 200 ülkeden geliyor. Bunlar burada Türkçe öğreniyor. Bunları birer elçi hâline getirelim dedim. Hizmet İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Mustafa Aydın ile bu konuyu çalışıyoruz. Bunu yaparken Birlik Başkanı Ahmet Bolat’a bir öneride bulundum. Bildiğiniz gibi Başkan aynı zamanda THY’nin de başında. Bu çocukların akrabalarına indirimli bilet gönderelim Türkiye’ye gelsinler. Çocuklarının nasıl bir ülkede okuduğunu görsünler. Çok iyi bir proje olacak.”

 

Evet Tecdelioğlu gençlerle buluşmanın somut olarak böyle bir projenin gündeme gelmesini sağladığını vurguluyor.

 

 

 

KUTU

 

Çetin Tecdelioğlu Ankara’dan beklentilerinin olduğunu vurgulayıp, şu paylaşımı yapıyor:

 

 

 

. KOBİ tanımı değişmeli. Böylece KOBİ’lerin finansa erişimi teşviklerden faydalanması daha anlamlı olacak.

 

. Bakanlıktan bu konuda sürpriz bekliyoruz.

 

. Avrupa ve Amerika’da ihracatı geliştirmemiz için depolar kurulmalı.

 

. Bu dönemde daha çok maden çıkarmalıyız. Tam zamanı.

 

. 2023'te planlanmış fuar listemizde 380 fuarımız var. 380 fuara teşvik ve destek veriyoruz. Üyelerimizin bunlara katılımını bekliyoruz.

Kadınlar dünyayı kurtaracak

Grubumuzun ekonomi alanındaki aylık yayını olan Türkiye’de İş Dünyası dergisinin desteklediği Kadın Zirvesi yapıldı.

 

Senur Akın Biçer, Leyla Alaton, Işılay Reis Yorgun, Kübra Orakçıoğlu, Murat Çökmez ve Çiğdem Kıral gibi etkinlikte söz alan konuşmacılar “dünyayı kadınlar kurtaracak” mesajı verdiler.

 

Ayrıca Zirve’de Esra Kuştemir, Işıl Akdemir Evlioğlu, Asuman Karaşabanoğlu, Aslı Erdoğan, Sevim Yavuz, Gonca Soyluoğlu, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Hediye Güral Gür, Harika Karakan Batallı, Hatice Öz, Banu Kiper, Nevin Ulusoy ve Sinem Sandıkçı Gökçen gibi 30’a yakın kadın ödül aldı.

Sektörde büyük olmak dev fuarlardan geçiyor

Mobilya sektörü ilk defa iki fuar alanında birden aynı anda yapılacak fuarı heyecanla bekliyor. 24-29 Ocak’ta gerçekleşecek fuar, hem TÜYAP’ta hem de İstanbul Fuar Merkezi’nde aynı anda yapılacak. Sektörün ihtiyacının karşılanması için bir de modern çadırlar yapıldığını belirtiyor MOSFED Başkanı Ahmet Güleç ve ekliyor:

 

“Yoğun ilgiden dolayı mevcut fuar alanlarına eklemeler yapılarak çadırlar kuruyoruz. Bu sayede kendi rekorumuzu kırarak 120 bin metrekare alanın üzerine çıktık. Eğer bir sektörde dünya markaları çıkaracaksanız mutlaka en iyi ve en büyük etkinliği sizin yapmanız gerekiyor. Bu açıdan mobilya fuarı önümüzü açacak.”

 

Bu arada MOSFED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Ata’nın verdiği bilgiye göre fuarlara Turizm Bakanlığı da destek verecek. Desteğin hangi şekilde olacağı önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalardan sonra ortaya çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.