Kadın başkanı ve yöneticileri ile AHK bütün dünyaya örnek oldu

Sesli Dinle
A -
A +

Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası'nın (AHK) geleneksel toplantısındayız. Girişte İletişim Müdürü Özcan Bulgen, Yönetim Kurulu Üyesi Adem Akkaya ve Başkan Pınar Ersoy karşılıyor. Aslında Pınar Ersoy ilk seçilen kadın oda başkanı…

 

Oda seçimlerini en iyi izleyen bizler bunu gündeme getirmediğimiz için kendisinden özür diliyoruz. Atlamışız bu haberi… Odalar içinde ilk kadın başkanı Alman-Türk Ticaret Odası seçti. Alman markalarının en üst düzey temsilcileri toplantıdalar. Çoğunun Türkiye’deki yatırımları 100 yılı geçiyor. En büyük yatırımları Türkiye’de… Türk girişimcileri de artık Almanya’nın en etkili şirketlerinin sahibi…

 

Bu nedenle Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Açılışta kürsüye Başkan Pınar Ersoy geliyor. Belki de girişteki konuşmadan etkilenmiş olacak ki söze "AHK Türkiye'nin ilk kadın Başkanı olarak seçildiğini" vurgulayarak başlıyor ve devam ediyor:

 

“Kadın başkanın yanı sıra bir de başkan yardımcımız Bige Yücel, sayman üyemiz İngrun Alsleben seçildiler. Yönetimde de Gamze Gökçen ve Nükhet Demiren yer alıyor. Yönetimin yüzde 50’si kadın… Dünya genelinde 141 AHK var. Bunların arasında kadınların en etkin olduğu oda bizimkisi. Benzersiz bir başarıyı yakaladık. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 2023 yılı açısından bunun ayrı bir anlamı olduğunu düşünüyoruz.”

 

Pınar Ersoy Alman şirketlerinin küresel zorlu kriz şartlarına rağmen lokasyon olarak Türkiye'den memnun olduğunu da özellikle vurguluyor.

 

Kadın başkanı ve yöneticileri ile AHK bütün dünyaya örnek oldu

Büyük buluşma 8 Mart’ta Düsseldorf’ta

Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası'nın Türkiye buluşmasının bir benzerini de İhlas Medya Grubu’nun aylık ekonomi dergisi Türkiye’de İş Dünyası Almanya’da yapıyor. Geçen yıl ilki yapılan ve büyükelçi ile konsolosların katıldığı iş dünyasının büyük ilgi gösterdiği etkinliğin bu yıl ikincisi yapılıyor. 8 Mart tarihinde Düsseldorf’ta yapılacak etkinlikte başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’daki iş insanlarımızın örgütlendiği Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) iş birliği ile yapılacak. İş dünyasının yakından ilgilendiği etkinliğin Almanya’da ses getirmesi bekleniyor.

Herkes daha az su daha iyi bir hayat arayışına destek vermeli

Kuraklık meselesine hepimiz takılmalıyız. Kuraklık sadece musluklardan bu akmaması anlamına gelmiyor. Kuraklık tarımı da vuruyor. Doğanın dengesini de bozuyor. Kuraklık bir iklim değişikliği sorunu olduğu için bundan böyle hep gündemde olacak. Kuraklık bir su sorunu… Bu yüzden su yönetiminin iyi yapılması gerekiyor.

 

Kuraklık meselesini ya da su meselesini aylar önce ilk gündeme getiren isim Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci oldu. Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını vurguladı ve tarımın buna göre dizayn edildiğini söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin başarılı iş insanlarından İbrahim Mirmahmutoğulları daha az su ile daha iyi bir tarım ve yaşamın çalışmalarına ilişkin inovatif çalışmalarını anlattı.

 

Geçtiğimiz günlerde L'Oréal Türkiye’nin ödüllü Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen dünyada ve Türkiye'de su tasarrufu konusunda acilen harekete geçilmesi gerektiğini savundu ve İstanbul'daki üretim tesisinin ‘Su Dostu Fabrika’ya dönüştüğü bilgisini verdi. Tüketiciye dönük inovatif çalışmaları da anlatan Sinem Sandıkçı Gökçen konuşurken duayen iş insanı Osman Deveci’nin elinden aldığı ödülün ne kadar anlamlı olduğunu bir kere daha anlamış oluyoruz.

 

Kuraklığın tarımla da çok yakından ilgili olduğunu belirtirken Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan’ın verdiği bilgilerin çok önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor. Tam bu noktada son dönemde bir başarı hikâyesi yazan tohumcuların su konusunda daha fazla Ar-Ge yapması gündeme geliyor.

 

Evet, daha az suyla daha verimli bir tarım, daha az suyla daha iyi yaşam arayışını hızlandırmak gerekiyor.

 

Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daha az suyla daha verimli ürün veren buğday tohumunun önemini bir kere daha anlıyoruz.

 

Kadın başkanı ve yöneticileri ile AHK bütün dünyaya örnek oldu

Adana’da buluşuyorlar

Adana’da bugün tarıma gönül verenler bir araya geliyor. Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Prof. Vahit Kirişci katılacak. Saat 16.00’da Hilton’da yapılacak toplantıda Bakan Kirişci "Türkiye Yüzyılında Tarım Stratejileri"ni anlatacak. Toplantıda bakanlık destekleri ile katma değerli ürünler üreten girişimcilere de ödül verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.