Oda ve borsa seçimleri için bizi izlemeye devam edin...

A -
A +

Geçen hafta kadınların oda ve borsa yönetimlerinde görev almasının istendiğini yazınca arayan dostlarımız özetle şunu söyledi:

-Oda ve borsa seçimleri ile ilgili daha fazla bilgi istiyoruz…

Bu isteği kıramazdık. Öyle de yapıyoruz. Zaten Türkiye’de oda ve borsalardaki gelişmeleri yıllardır en yakından takip eden gazeteciler arasındaydık. Pandemi döneminde bile 70’e yakın oda ve borsa başkanı ile online toplantı yapmıştık.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 odanın seçimleri yapılacak ekim ve kasım aylarında… Binlerce üye sandığa gidecek, çeşitli kurullarda görev alacak 20 bin ismi seçimle göreve getirecek.

İş dünyası en yaygın seçimlerini yaparken bu olaya kayıtsız kalamazdık. Hatta bu talebi bir adım daha etkin hâle getirdik.

İhlas Medya yönetiminin önerisi ile dünyanın en büyük üç ajansından biri olan İhlas Haber Ajansı’nın da (İHA) desteğini aldık.

İHA Genel Müdürü Hamit Arvas (gruptaki ifade ile Hamit Abi) tam bir haberci… Olayı hemen sahiplendi. İHA muhabirlerinden bilgi akmaya başladı.

Şimdi onlardan gelen ve haber kaynaklarımızdan derlediğimiz bilgilerle TOBB seçimlerini sizlere bütün ayrıntıları ile aktaracağız.

Bu arada hemen belirtelim; bilgiler, TGRT Haber’de ve grubun yeni üyesi Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin dijital sayfalarında yer alacak, hatta almaya başladı.

Biz de Türkiye’deki köşemizde zaman zaman bu gelişmelere yer vereceğiz. Özetle bizi izlemeye devam ederseniz TOBB seçimleri hakkında en ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz...

Oda ve borsa seçimleri için bizi izlemeye devam edin...

Çok güçlü bir örgüt

Hâlen Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlık görevini sürdürdüğü TOBB’da çok ünlü isimler başkanlık yaptı. Daha önce Hisarcıklıoğlu’nun koltuğunda Vehbi Koç, Necmettin Erbakan, Yalım Erez, Rona Yırcalı ve Fuat Miras gibi ünlü isimler oturdu.

TOBB, hepsi alanında Türkiye’de bir numara olan 18 ticari, 6 sosyal iştiraki ile Türkiye ekonomisinde önemli bir gücü temsil ediyor. TOBB ayrıca 12 uluslararası kuruluşta Türkiye’yi temsil ediyor.

TOBB’un esas gücü bağlı oda ve borsalardan geliyor… Odalar bulundukları ildeki ekonomiyi temsil ediyor. Kentin bütün önde gelen iş insanları oda üyesi… İşte onların seçim kulisleri, kimlerin aday olacağı bu yüzden merak ediliyor.

Oda ve borsa seçimleri için bizi izlemeye devam edin...

İstanbul’da ilk defa başkan adaylığını açıkladı

Oda ve borsa seçimlerine ilişkin ilk farklı adım Denizli’den geldi. Dört dönemdir Denizli Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüten Müjdat Keçeci’nin aday olmayacağına ilişkin bilgiler gelince iki başkan yardımcısı birden aday oldu.

Denizli Sanayi Odası Başkanlığına ilk aday Türkiye’de alanında en başarılılar arasında gösterilen Okan Konyalıoğlu oldu.

Okan Konyalıoğlu arkadaşları ile birlikte İstanbul’da basınla buluşarak projelerini anlattı ve bir ilke imza attı. Anadolu’daki bir başkan adayı böylece aday olduğunu ve projelerini yaygın medya ile paylaşmış oldu.

Daha önce iş dünyasının farklı sivil oluşumlarında çalışmalar yapan Okan Konyalıoğlu’nun rakibi ise Denizli Sanayi Odası’nın diğer başkan yardımcısı Selim Kasapoğlu… 4 Ekim’de yapılacak seçimlerde bin 500’e yakın üye 17 meslek komitesinde 37 Meclis üyesini seçeceğini ifade eden Selim Kasapoğlu, seçildiği takdirde Ankara’da Denizli lobisi için çalışmalar yapacağını açıkladı.

Adana’da neler oluyor?

Türkiye ekonomisinin son dönemdeki yıldızlarından Kayseri ve Gaziantep’te seçimler sakin geçiyor. Adana’da da öyle diyecektik ki farklı bir haber geldi! Adana Ticaret Odası’nda üç adaylı çok çekişmeli bir seçim yaşanıyor.

Yani Adana’da oda ve borsada seçim heyecanının yaşandığı tek yer Adana Ticaret Odası. Zira Zeki Kıvanç’ın başkanı olduğu Adana Sanayi Odası’nda ve Şahin Bilgiç’in başkan olduğu Adana Ticaret Borsası’nda şu ana kadar rakip yok. Dolayısıyla Adana’da seçim heyecanının yaşanacağı tek oda Adana Ticaret Odası olacak...

Adana Ticaret Odası (ATO), üye sayısı bakımından Türkiye’nin 5 büyük odasından biri. 30 binin üzerinde üyesi olan ATO’da hemen her sektör bir meslek komitesiyle temsil ediliyor. 120 kişilik meclis üyelerini belirleyecek Adana iş dünyası, Türkiye’nin en eski odalarından biri olan ATO’nun yeni yöneticilerini belirlemek için oy kullanacak.

Mevcut başkan Atilla Menevşe’nin yeniden aday olmayacağını açıkladığı ATO’da şimdilik adaylığını deklare eden 3 isim var. Bu üç isim uzun bir süredir seçim çalışmalarını sürdürüyor. ATO Başkan Yardımcısı Yücel Bayram, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cengiz Yılmaz ve önceki dönemin ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, başkanlık için zorlu bir sürece talip. 8 Ekim 2022 Cumartesi gerçekleştirilecek meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimleri için 3 adayın eşit şansa sahip olduğu ancak her geçen gün ibrenin tanıtım çalışmalarını kendi geliştirdiği bir yazılım programı üzerinden sürdüren Dr. Cengiz Yılmaz’a doğru yöneldiği söyleniyor. Dr. Cengiz Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliği sektöründe ‘Hekimbey’i ülke genelinde adından söz ettiren bir marka hâline getirmeyi başarmış genç bir girişimci. ATO Yönetim Kurulu Üyesi olarak kazandığı deneyimi başkan olarak sürdürmek istiyor...

Diğer aday Yücel Bayram, mobilya sektörünün etkin isimlerinden biri. ATO’nun meclis ve yönetiminde uzun yıllar deneyimi var. Son dönemde ATO’ya kazandırılan hizmet binasının yapımında da hayli mesai harcadığı biliniyor. Mehmet Şahbaz, uzun yıllar ATO’nun meclis ve yönetim kurulunda bulunmuş bir isim. Geçtiğimiz dönem ATO Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuş Şahbaz, hayvancılık sektöründe Türkiye’nin en büyük işletmelerinden birini kurmuş bir yatırımcı...

Adana’da zor ama heyecanlı bir seçim olacak. Yani özetle Adana’da heyecan 1 Ekim’de seçimlerin yapılacağı Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Borsası’nda değil 8 Ekim’de Adana Ticaret Odası’nda yaşanacak.

Hepsi bu kadar mı demeyin… Her gün her türlü gelişmeyi vereceğiz, Ayrıca haftaya da yazacağız...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.