Konya''dan "Konuşma Bozukluğu" rumuzlu okuyucunun sualine cevaptır:
Yüksek tansiyon ve beyin damarlarındaki daralma beyin fonksiyonlarını etkilemektedir. Beslenmesi bozulan beyinde görevler karışmaktadır. Dikkat dağınıklığı, konuşma bozukluğu, denge bozukluğu gibi. Kullanılan ilaçlar ile damarların açılmasına çalışılmaktadır. Bu hastalık kısa sürede düzelmez. Uzun zaman tedavi olunması ve kontrollere gidilmesi gerekir. Nöroloji bölümündeki takiplerinizi bırakmayınız. İlaçlarınızı aksatmayınız. Günlük yürüyüşler yapınız. Beyin fonksiyonları bozulmasın diye olayları takip edin, kitap okuyun, arkadaş grupları içinde bulunun.
İlaçların yan etkisi Ankara''dan C.H.T''nin sualine cevaptır:
Bahsettiğiniz hastalıktan dolayı kullanılan ilaçların ve radyoterapinin (ışın tedavisinin) yan etkisi olarak kıllarda dökülme olur. Dökülen bu kıllar ilaçların kesilmesi ile normale dönebilir. Bu süre değişiktir. Ancak kısa yapılan veya kıl köklerinin tamamen tahrip olduğu yerlerde büyüme olmaz. Sizin de kaşlarınız muhtemelen böyle olmuş. Yapılacak fazla bir şey olmamakla beraber bir cildiye uzmanına görünmeniz faydalı olur.
Üroloji "Garip" rumuzlu okuyucunun sualine cevaptır:
Bahsettiğimiz şikayetleriniz için bir üroloji uzmanına muayene olmanız iyi olur. Hakikaten sizde böyle bir durum var mı, herhangi bir hastalığınız mevcut mu diye baktırın. Böylece yersiz düşüncelerden, kuşkulardan kurtulmuş olursunuz.
Yanlış bilgiler Van''dan "Sessiz Yılmaz" rumuzlu okuyucunun sualine cevaptır.
Toplumumuzda çok yanlış bilgiler mevcuttur. Kulaktan dolma, uydurma bilgiler insanları telaşlandırmakta, acaba bende bir hastalık var mı diye vehme kapılmasına sebep olmaktadır. Bunun için işin doğrusunu, o konunun uzmanından öğrenmek lazımdır. Sizin de şikayetleriniz için bir üroloji uzmanına muayene olmanız, normal olup olmadığınızı ondan öğrenmeniz lazımdır. Aksi halde ileride telafisi mümkün olmayan problemlere zemin hazırlamış olursunuz. Evlilik hayatınız bile etkilenebilir.
Kansızlık Erzurum Hınıs''tan Yaşar San''ın sualine cevaptır:
Kanın normalden düşük olmasına kansızlık denir. Tıptaki ismi Anemi''dir. Çok çeşitli sebeplerle meydana gelebilir. En önemli sebep de demir eksikliğidir. Evvela doktora gitmeli, tahliller yaptırarak teşhis koydurmalı. Aneminin cinsine göre tedavisi değişmektedir. Demir eksikliği anemisinde demir ihtiva eden kan yapıcı ilaçlar kullanılır. Bunun yanında pekmez, kuru üzüm, dalak, karaciğer kan yapımında oldukça faydalıdır. Gıdaları devamlı ve düzenli almak gerekir. Bir de kansızlık yapabilecek herhangi bir hastalık var ise tedavi edilmesi lazım. Aksi halde sonuç almanız mümkün olmaz.

