Otomobile Gezi zammı bu ay belli olacak

A -
A +

Gezi Parkı eylemleri ve dış gelişmeler sebebiyle yükselen döviz kurunun otomobil fiyatlarına ne oranda yansıyacağı bu ay belli olacak. Sektör temsilcilerinin beklentisine göre fiyatlarda yüzde 4'lere varan zam olacağı, ancak bu artışın kademeli olarak gerçekleşeceği belirtiliyor. Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir de, döviz kuru ve faiz oranlarındaki artışın tüketicinin cebinden çıkan parayı etkilediğine dikkat çekerek, "Bunun fiyatlara yansımasını haziran ayında görmedik. Onun için de bu ay pazar fena çıkmadı. Haziran ayı rakamlarında öne çekilen talep de etkili oldu. Fiyatlara zam gelecek diye araç kiralama şirketleri ve büyük filo alımı yapan şirketler taleplerini öne çekti. Onun da etkisiyle 74 bin adetlik pazar meydana geldi. Kamyonu da koyarsak yaklaşık 76 binlik bir pazar olacak. Temmuz ayı bir gösterge olacak. Yeni ayla birlikte fiyatlara yansıyabilecek kur ve faiz değişikliğinin pazarda ne etki yapacağını temmuz ayı içinde göreceğiz" diye konuştu. Özdemir, döviz kuru ve faiz oranlarındaki artışın otomotiv pazarını etkileyeceğini ve yıl sonunda toplam pazarın 850 bin seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi. Sektör temsilcileri, temmuz sonuna kadar otomobil fiyatlarında yüzde 1-1.5 oranında artış, ilerleyen aylarda da yine aynı oranlarda zamlar olabileceğini belirtiyor. Yıl başında başlayan düşük faizli uzun vadeli kredilerin devam edeceğine dikkat çeken firma yetkilileri, oluşan fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının pazarı olumsuz etkilemeyeceğini belirtiyor.


 
En İyinin En İyisi; Audi R8
Bu yılki Red Rot Award ödüllerine Audi damgasını vurdu. Audi R8, yüksek tasarım kalitesiyle ' En İyinin En İyisi' ödülünü alırken, A3 Sportback ve S3 de "Red Dot" aldı. 24 ülkeden 37 uzman tarafından oluşan jüri bu yıl, 54 ülkeden 4 bin 600'ü aşan ürün ve projeyi değerlendirdi. 22 otomobil modelinin dahil olduğu yarışmada, ürünler estetik formların yanı sıra, tasarımcısının yenilik anlayışına ve öncü trendlere göre değerlendirildi. Red Dot Ödülü 1955'ten bu yana, Design Zentrum Nordrhein-Westfalen tarafından ürün tasarımı, iletişim tasarımı ve tasarım konsepti gibi bağımsız disiplinlerde dünyanın dört bir yanındaki uzman beyinlerle sunuluyor.

Peugeot engellilerin yanında
Peugeot Türkiye, 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda engelli yüzücülere sponsor oldu. 18 engelli yüzücünün katıldığı organizasyonda Peugeot'nun çalışanları da gönüllü olarak görev alarak iki kıta arasındaki yarışta engelli yüzücülere destek oldu. Ayrıca Peugeot, engelli yüzücülerin güvenliğinin sağlanması için de, etkinlik boyunca kullanılacak iki adet deniz botunu Türkiye Milli Olimpiyatlar Komitesi'ne bağışladı.

KLASİKLEŞEN EFSANE
Beklenen Vespa 25 bin TL'ye geldi
Ferco Motor, Türkiye'de merakla beklenen Vespa 946'yı satışa sundu. Vespa 946, 1946 yılında çalışılan ilk orijinal ürün olan ve artık simge haline gelen MP6 prototip modeli üzerinden geliştirildi. Yaklaşık 25 bin lira etiketle satışa çıkan Vespa 946, 125 cc 3V motor ve elektronik enjeksiyonuyla dikkat çekiyor. ABS fren sistemi ve ASR elektronik çekiş kontrolüne sahip olan Vespa'da, LED far ve göstergeler ile tam LCD panel bulunuyor.

 
Toyota'yı Avrupa pazarında Sakaryalı Corolla uçuracak
Adapazarı fabrikasında üretilerek Avrupa ve Körfez ülkelerine ihraç edilmesi planlanan yeni Corolla, Toyota'yı Avrupa'daki kârlılığını artırma hedefine taşıyacak. Yeni Corolla'yla ilgili hedeflerin açıklandığı toplantıda konuşan Toyota Avrupa Başkanı Didier Leroy, Avrupa'daki krize rağmen son 5 yıldır ilk defa kâr açıklamaya hazırlandıklarını, amaçlarının satış adedini yukarılara taşımaktan çok önümüzdeki dönemde kârlılığı artırmak olduğunu söyledi. Leroy, "Bu araç hem Türk pazarında hem de Avrupa'da satılacak. Corolla'yı, Japonya ve Güney Afrika'dan getiriyoruz. Bu da lojistik maliyetleri ve değerli Japon Yeni yüzünden pahalıya geliyor" dedi. Leroy, Sakaryalı Corolla'nın Türkiye'nin ihracat cirosunu da yıllık 2.5 milyar dolara yükselteceğini söyledi. Toyota Türkiye Genel Müdürü Orhan Özer ise yılda 1.2 milyon adet Corolla üretileceğini, bunun 110 bin adetlik kısmını Türkiye'nin üstleneceğini söyledi. Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt da, 2014'te hedefledikleri 50 bin adetlik satışın yarısını Corolla'dan elde edeceklerini kaydetti.

 
KANGOO az yakan yeni dizel motorla makyajlandı
Renault, minivan segmentinin klasiklerinden biri haline gelen Kangoo'yu yeniledi. Renault'nun yeni tasarım kimliğinin öne çıktığı Kangoo'da, 100 km'lik karma parkurda ortalama 5 litrelik tüketim değerine sahip dCi 90 serisi dizel motor kullanıldı. Kangoo, 2 ve 5 kişilik versiyonları ve farklı uzunluk seçenekleri ile ticari araç müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak. Yokuşta Kalkış Yardımı ve Grip Kontrol Sistemi ile donatılan Kangoo'da, yeni nesil ESP ve opsiyonel olarak sunulan R-link İnternet Bağlantılı Entegre Navigasyon Multimedya Sistemi bulunuyor. 10 Temmuz'dan itibaren satışa sunulacak olan Kangoo, 37 bin 600TL'den başlayan fiyatlara sahip olacak.

 
SUV PAZARINA DİŞLİ RAKİP
Insignia'ya 195 HP'lik 4X4 versiyon da geliyor
Opel'in başarılı modeli Insignia ailesine 4x4 SUV versiyonu da katılıyor. Akıllı 4 çeker teknolojisine sahip Insignia Country Tourer, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. 195 HP'lik 2.0 BiTurbo dizel motora sahip olan araç, altı ileri otomatik şanzımanla pazara sunulacak. Elektronik olarak kumanda edilen 4x4 güç aktarım sistemi, her türlü yol şartlarında tekerleklerin çekişini otomatik olarak gerçekleştiriyor. Country Tourer sahip olduğu büyük lastikleriyle zorlu ve bozuk arazi şartlarında yerden yüksekliğinin sahip olduğu avantajları da çok iyi kullanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.