Evdeki prizde şarj olup 300 km yol yapıyor

A -
A +
BMW'nin tamamen yeni geliştirilen model yelpazesinden oluşacak elektrikli aracı BMW i3 Londra, New York ve Pekin'de aynı anda düzenlenen lansmanla örtüsünü açtı. "i" projesi kapsamında 2007'den bu yana yürütülen araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda geliştirilen BMW i3, tamamen elektrikle çalışacak şekilde tasarlanan dünyanın ilk premium otomobili olma özelliği taşıyor. BMW i3'ün tasarım dilini yansıtan "LifeDrive" yapısı ve karbon fiber takviyeli plastik yolcu bölümüne dayanan araç mimarisinin yanı sıra elektrik motoru, güç elektroniği ve yüksek voltajlı lityum iyon aküsü de BMW Grubu tarafından geliştirildi. BMW i3'ün elektrik motoru, 170 HP güç çıkışı ve motorun çalıştığı andan itibaren temin edilebilen 250 Newton metrelik azami tork üretiyor. Motorun ağırlığı sadece 50 kilogram olan BMW i3, 0'dan 60 km/s'e 3,7 saniyede, 0'dan 100 km/s'e ise 7,2 saniyede çıkıyor. Tek şarjla 130-160 kilometre yol giden BMW i3'ün menzili ECO PRO modunda 20 kilometre kadar artıyor. Ayrıca 34 HP güç üreten 650 cc iki silindirli menzil uzatıcı benzinli motorla otomobilin azami menzili 300 kilometreye kadar çıkıyor. BMW i3 müşterileri, ya BMW i tarafından sağlanan duvar panosunu (wallbox) veya geleneksel ev tipi bir elektrik prizini kullanarak otomobillerini şarj edilebiliyor.

 



 
Q30 tam bir ÇİTA
Infiniti'nin Frankfurt Otomobil Fuarı sürprizi belli oldu. Kompakt premium segmentine hareket getirecek yeni Infiniti modelinin öncüsü niteliğindeki Q30 Concept, 10 Eylül'de ortaya çıkıyor. Q30 Concept, tasarımı ve taşıdığı özellikleri ile yeni nesil premium müşteri kitlesine hitap edecek ilk Infiniti olma özelliğini taşıyor. Infiniti Q30 Concept modelinin agresif büyüme stratejilerinin temelini oluşturduğunu ifade eden Infiniti Motor Company Başkanı Johan de Nysschen, bunun henüz daha başlangıç olduğunu söyledi. Q30'un çitalardan ilham alınarak tasarlandığını belirten Infiniti Baş Tasarım Sorumlusu Alfonso Albaisa da, "Q30 Concept modeli oldukça şık, zarif ve baştan çıkarıcı. Çitalar gibi hızlı. Büyük kedilere baktığınızda, bu kedilerin bir zarafete ve hafif uzun adımlarla hareket etme özelliğine sahip olduklarını görürsünüz. Neredeyse yüzüyor gibi görünürler. Q30 Concept ile hedeflediğimiz kas yapısı işte bu" dedi.


NISSAN'dan 14 ay boyunca sıfır faiz
Nissan, kampanyalarına ağustos ayında da devam ediyor. Nissan, otomobil sahibi olmak isteyenlere Micra, Note, Juke ve Qashqai modellerinde 14 bin TL için 14 ay boyunca yüzde 0 faiz uyguluyor. Kampanya kapsamında Micra modelleri 31 bin 650 TL'den, Note modelleri 35 bin 850 TL'den, Juke modelleri 43 bin 402 TL'den, Qashqai modelleri ise 50 bin 898 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Subaru Outback, Forester  ve  XV'de ağustos  fırsatları
Subaru'nun yıla damgasına sunan Outback, Forester ve XV modelleri ağustos ayı süresince indirimli fiyatlarla. Subaru'nun en beğenilen modellerinden Forester'ın 2.0 litrelik 150 beygir gücünde ve 6 ileri otomatik şanzımana sahip "Elegance" versiyonu, 95 bin 883 TL, XV modelinin 1.6 litrelik lineartronic otomatik şanzımanlı "Comfort" versiyonu 66 bin 949 TL, çevreye duyarlı dizel otomatik Outback modeli ise 131 bin 233 TL'lik fiyatı ile tüketiciyle buluşuyor.


Kadınlar Yeni Ford Fiesta'yı yılın otomobili seçti
Çin'den ABD'ye, Hindistan'dan Güney Afrika'ya 18 kadın otomotiv yazarı, Yeni Ford Fiesta 1.0 lt EcoBoost modelini 2013 Women's World Car of the Year (2013 Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili) ödülüne layık gördü. Yeni Fiesta ayrıca jüri tarafından "2013 Women's World Car of the Year Economy Car" (Kadınlar Dünyasında Yılın Ekonomik Otomobili) seçilerek ikinci defa ödüllendirildi. Fiesta, dış görünüşü, ergonomisi ve konforlu iç tasarımının yanı sıra sınıfında ilk defa sunulan MyKey özelliğine sahip. Ford MyKey, yetişkinleri daha güvenli sürüşe teşvik ediyor, genç sürücülerin ise direksiyon başında maruz kaldığı risklerin azaltılmasına imkan tanıyor. Fiesta'daki sesle kumanda edilebilen iletişim sistemi SYNC ile sürücülerin düşük hızlı çarpışmalardan kaçınmasına yardımcı olan Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi de güvenliği üst seviyeye çıkarıyor.

380 BEYGİRLİK yarış canavarı: Citroën C-Elysée
Citroën, dünyaca ünlü yarış organizasyonu  ( World Touring Car Championship) WTCC 2014'e katılacağını açıkladıktan bir ay sonra pistlerde Sebastien Loeb tarafından kullanılacak olan otomobilini tanıttı. Citroën C-Elysée WTCC, FIA tarafından koyulan yeni kurallara uygun olarak tasarlanan ilk otomobil olarak yarışlarda yerini alacak. C-Elysée 2012 yılında İstanbul Autoshow Fuarı'nda dünyada ilk defa Türkiye'de satışa sunulmuştu. C-Elysée, Türkiye dışında Latin Amerika, Çin ve Rusya pazarlarında Citroën satışlarını artıran model olarak dikkat çekiyor. C-Elysée şimdiden hedeflerinin yüzde 30 üzerinde bir performans göstererek 30.000 adetlik satış rakamına ulaşmış durumda. C-Elysée WTCC, 1,6 litrelik direkt enjeksiyon turboya sahip DS3 WRC ile aynı motoru  paylaşıyor. Önden çekişli ve  6 vitesli bir şanzımana sahip olan C-Elysée toplam 380 hp güce sahip.

Shell 96 bin kişiye yol emniyeti eğitimi verdi
Yol emniyeti konusunda eğitim ve etkinlikler gerçekleştiren Shell, son iki yılda 96 bin kişiye yol emniyeti eğitimi verdi. Ayrıca Koç Üniversitesi ile birlikte zorunlu bir ders olarak üniversite müfredatına giren "Yol Emniyeti" programını hayata geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün iş birliğiyle 11 milyon çocuğa ulaşmayı hedefleyen "Trafik Çocuk" adlı internet sitesi ise çocuklarda yol emniyeti bilincinin artmasını sağlıyor. Son olarak, Kocaeli Valiliği, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Dünya Sağlık Örgütü'nün iş birliğiyle mayıs ayında başlayan Güvenli Trafik Projesi'ne katkı sağlıyor. Proje kapsamında emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması ve hız sınırlarına uyulması için kapsamlı eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.