Dejavu

A -
A +
Benzer konulu Türk filmleri gibi. Haziran 1997. Koalisyon ortağı DYP istifalarla eritiliyor. Sonuç: Hükümet gitti, büyük ortak Refah Partisi kapatıldı... Temmuz 2002 Ecevit hükümeti. DSP'den 72 isim istifaya "İkna" edildi. Hükümet apar topar seçime gitti.. "O el" bugün yine ortalıkta. Biraz geriden bakın. Çözeceksiniz...

AKBULUT NEDEN SUSKUN?

Eski Başbakan Yıldırım Akbulut'u aradım. Türkiye'yi sarsan operasyonu yakından izliyor. Bir zamanlar onun da örtülü bir operasyonla iktidardan düşürüldüğü öne sürülmüştü. Hakkında üretilen fıkralarla itibarı altüst edilmişti. Akbulut o günler için "Herkes yapabildiğini yapar" demekle yetiniyor. Bence derin odaklar hakkında çok şey biliyor. Keşke anlatsa.

VATANSEVER SOLCULAR VE OPERASYON

Başbakan Erdoğan'a çok yakın bir kaynak, "Komployu tam açıklığa kavuşturduğumuzda vatansever solcular da bizi destekleyecek" dedi. Olabilir. Bizim aklımıza da "Vatanseverim" diyenlere şu soruyu sormak geldi: "Bir kısmınız henüz ne olduğu belli olmayan yolsuzluk iddialarına isyan ediyorsunuz da, başka bir ülkenin menfaati için İran'a uygulanan ambargoya neden ses çıkarmıyorsunuz?"

"DENETLERİM, DENETLETMEM"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner "Yolsuzluk var. Ama hukuk yolsuzluğu" diyor. Devam ediyor. "Denetleyelim diyen adam, kendisini denetlettirmiyor. Başsavcıya bile hesap vermiyor."

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ...

Operasyonun artçı krizi olarak AK Parti'den bazı istifalar geldi ya, yine "Parti içi demokrasi" konuşulur oldu. AK Parti'nin siyaset bilimci vekili Naci Bostancı'ya göre, parti üyesi başıboş beyanat veremez... "Peki ya verirse?" diye soruyoruz.  Naci Hoca'nın cevabı hazır: "Vekil sayısı kadar parti olur."

OPERASYON MAĞDURU BAKAN!

Çocukları tutuklanan bakanlardan biri değil bahsettiğimiz. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. Yakın çevresine "Böyle şanssızlık olmaz. Tarihin en iyi bütçesini yaptık, resmen araya gitti" demiş. Üstelik Meclis'te bütçe yerine kendisine sürekli operasyon soruları sorulması onu yıpratmış. Duyduğumuza göre sakinleşmek için de dondurucu soğukta tenis oynamış.

BAYKAL HAZIRLANIYOR

Birçok siyasetçi seçime, CHP'nin eski lideri Deniz Baykal seçim sonrasına hazırlanıyor. Telefonda görüştük Baykal'la.. "Açıklama yapmayışım fikrimin sorulmamasından kaynaklanmıyor" dedi.. CHP'nin İstanbul adayı Sarıgül'ü sevmediği malum. Baykal 30 Mart'tan sonra daha çok karşımıza çıkacak, bizden söylemesi...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.