Halka anlatamayacaklar

A -
A +
CHP ve HDP Irak ve Suriye tezkeresine destek vermiyor.
Ana muhalefetin "Red" gerekçesi "Torba tezkere" olmasıymış. Yetki çok genişmiş. Sınırları bilinmiyormuş...
HDP de birşeyler diyor ama tam anlamadım...
Daha da önemlisi...
Tezkereye 'hayır' oyu vermelerini halka nasıl anlatacaklar? Bence anlatamayacaklar...
Şimdi bu iki partinin tavırlarını analiz edelim.
Öncelikle. 49 rehine IŞİD'in elindeyken ne diyordu CHP? "Askeri güç kullanılsın", "Devlet üzerine düşeni yapsın", "Gerekirse operasyon yapılsın".
Rehineler Türkiye'de...
Hükümetin eli biraz daha rahatladı.
CHP şimdi "Savaş tezkeresine hayır" diyor. Dantelli, yazmalı eylemlere öncülük ediyor. 
Tezkerede "Esad" ifadesine takıldıklarını söylüyorlar.
İçinde çok geniş yetki varmış tezkerenin de...
Bayağı rahatsız olmuşlar. Onlara şunu demeli: "Arkadaşım, önümüze ne çıkacağı bilinmiyor ki"
IŞİD'e giderken, Esad'ın ne yapacağını... PKK'nın kollarının nereye gideceğini. Yabancı askerlerin Türkiye'den geçme ihtimalini... Ne yani.. Yazılmasın mı bu ifadeler?
Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu yetkileri olmasın mı?
Gelelim HDP'ye...
Onların durumu tamamen vahim.
Bir yandan "Kobani Kürtlerine yardım" çığlığı at. Yalandan bir saatliğine sınırı geç, sonra apar topar geri dön. Hükümet de o bölgelere müdahale için yetki isteyince. "Savaş tezkeresine hayır" de... Ne diyor HDP ve destekçileri.
"Hükümet IŞİD'i destekliyor"muş... Denmez ama hadi "Eyvallah" diyelim. O zaman hükümet bu arkadaşlara nasıl sadakat ifade edecek? 
PKK'ya silah yardımı yapılmasını istiyor bu arkadaşlar bir de... 
Emriniz olur. PKK insaflı ya. Geçmişi malûm.
Bir de IŞİD için ağızlarını doldurarak "Terörist" diyorlar. Saatin günde iki kez doğruyu göstermesi gibi. Bazen doğru ama çoğu zaman eğlenceli... Ama kesinlikle komedi... HDP kendine gelmeli. Soydaşlarım dediğin "Kürtlere" Türkiye'den başka kapıyı açan yok. Sen yine de sokakları yakıp yıkıyorsun. Kimi protesto ettiğin belli değil. Tezkereye "Hayır" diyorsun. "Çözüm süreci biter" diye aklınca tehdit savuruyorsun. Ama bilmiyorsun ki, senin oy aldığın sağduyulu insanlar da düşünme yeteneğine sahip.
"Ne yapıyor bunlar?" diye soruyor.
"Çözüm süreci biter" tehdidi savuruyorsun. Günün birinde diye diye bitirtirsen... Yarın altında sen kalırsın. O zaman Rojava Kürtleri de... Türkiye'nin kapılarını açtığı Kobani Kürtleri de... Seninle akraba olmayı sorgularlar. Senin saçma "Eylemselliklerini" kimse takmaz o zaman...
Ha bu arada...
MHP'ye de kocaman tebrikler. Tezkereye "Evet" diyecekler. Bu işi siyasete alet etmeyecekler. Seçmen de bunu görecek. Tutarlı ve makul herkes de... Emin olun makul düşünen CHP ve HDP'liler de ne olduğunun farkında. Bir tek anlamayan var. O da Eski Türkiye'nin Kürt ve Türkleri... Hem komik, hem hazin...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.