Avrupa maçlarında risk alınamaz!

Sesli Dinle
A -
A +

Evet, Avrupa kupalarında son haftaya kadar bütün rakiplerini eleyerek finale doğru yol alan bütün takımlarımızı kutluyorum. Sonra mı? Şenol Güneş gibi bir hoca nasıl olur da maça öyle bir takımla başlar? Haklı mıyım? Eh sonradan oyuna girenlerle maç nasıl bize döndü? Yapmayın, etmeyin sayın hocalar, Avrupa kupaları maçlarında risk alınamaz. İnat ederseniz başınıza hiç de beklemediğiniz sonuçlar gelebilir. 

 

Yeter ki top oraya gelsin!

 

Galatasaray’ın doğruya çok yakın orta alan kurgusu hem alan kapattı, hem de zaman zaman karşı tarafa etkili sarktı. Tabii ki bu arada Okan Hoca’nın Barış tutkusu hariç... Ama önde İcardi vardı. Nerede ise bir 60 dakika her türlü aksiyonda etkili olabilen bu oyuncu daha sonra fiziki düşüş sebebiyle iyi işler yapamıyordu. Ama yine de Kerem’in pasını tekniği ile tabelaya yazdı. Sonrası mı? Takım zorlanmaya başlarken sağdan yapılan bir ortaya hiç yorulmamış gibi yükselerek tabelayı noktaladı. Ve seyirciyle olan büyük aşkı patladı da patladı..

 

Şenol Hoca’mın hediyesi!

 

Beşiktaş kendi sahasında bir hafta önce beş yemiş bir alt ligden gelme takımı ağırlıyor. Kime sorsanız farklı bir galibiyet olur diye söylerdi, ev sahibi lehine... Ama gelin görün ki öyle olmadı. Şenol Güneş Hoca’m maçı önde götürüp giderken, sanki sürpriz gibi, sahaya yeni alınan oyuncuları sürmez mi? Daha Beşiktaş forması içinde maç oynamamışları yani! Ve Pendik nefes alıp maçı berabere bitirdi. Sormak isterim, hiç beraber maç oynamamışlar, ya da selamlaşmayı bile klasiğe bağlamamışlar takım oyununda ne yapar ki? Bunu ekranda ve de sayfalarda gündeme getiren olmadı.

 

İsmail Hoca’dan yeni takım...

 

İsmail Kartal Hoca, Samsun’da bana göre beklenmedik bir takım sahaya sürdü. Kalede İrfan Can vardı. Serdar Aziz, Fred, Cenk Ünder seremonide dizilmişler idi. Riskli idi tabii ki... Ama karşısında da nereden geldikleri belli olmayan siyahiler boldu. İsmail Yüksek’in her yere yardıma yetişmesi, Oostervalde’nin dirilişi, Dzeko’nun toplu oyunda az görünmesine rağmen tehlikeli bölgedeki varlığı, işin bitmesini sağladı. Cengiz Ünder de belki de hayatında ilk defa bir risk almadan oyunu tercih ediyor idi... 

 

Pendik devam etmeli!

 

Başlangıç oyununda farklı kaybeden Pendikspor dengeli bir oyun tercih edip önündeki günler içi sanırım hem hocasına hem de taraftarına umut verdi.  Bakalım gelecek maçlarda daha net yazarız sanırım. 

 

Ve maçlar yok!

 

TFF, Avrupa kupaları sebebiyle bu hafta sonu oynanacak üç maçın ertelendiğini duyurdu. Yerinde bir karar mı? Öyle gibi duruyor... Bu maçlar hangi zaman diliminde oynanacak merak ederim. Rakiplerden biri mutlaka ama mutlaka o gün olmaz diye söylenir. Neyse, umarım yanılırım. 

 

Trabzonspor’un ihtiyacı çok!

 

Trabzonspor bir haftaki önce zor galibiyetine İstanbul’da puan ekleyebilir mi? Soru bu idi... Ama gelin görün ki bu takım saha markajı veya alanda presi yapabiliyor da, uzun süre olmasa da, orta alanı ile önde tehlike oluşturamıyor. Hele hele Umut’un boş gayretleri hiç mi hiç sonuç alamıyor. Buradan bakınca acilen yapıcı, alan kullanım görüşü olan orta sahaya ihtiyaç olduğu meydandadır. 

 

Başkanlar ne ceza alır?

 

Beşiktaş, G.Saray ve Trabzonspor başkanları son günlerdeki çıkışları sebebiyle -ben gevezelik diyorum- Disiplin Kuruluna sevk edildiler... Ne olur ki? Birkaç gün resmî evraka imza atamazlar, belki de birkaç kuruş da para öderler... Acaba diyorum benzer durumda, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın malum büyük futbol ülkelerinde ne olurdu? 

 

‘Ben Bilirim’de facia!

 

Yok yok kimseye bir şey olmadı! Ama yarışmacılardan biri, bir kadın, koca yarışta sadece 50 puan alabildi. Yahu arkadaşlar yarışmadan önce siz kimseyi belli bir değerlendirmeden geçirmiyor musunuz?  Ama desenize bu yarışmada at atabildiğin kadar kuralı var! Harfleri oturttuğun anda tamamdır!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.