Futbol gururumuz G.Saray!

Sesli Dinle
A -
A +

Ben saymamıştım ama böyle işleri kovalayan dostlar diyorlar ki; “Galatasaray 17. defa Şampiyonlar Ligi gruplarında…” Bu hem ekonomik hem de sportif anlamda ülkenin en büyük gurur vesilesinden biridir. Okan Hoca ve öğrencilerini kutluyorum. Şimdi gruplarda devler var masada. Olsun, biz o günleri görmedik değil... Haydi hayırlısı... Kasa da doldu bu arada… Bu konularda hesabım zayıftır ama yine de bir milyarı aşkındır kazanç… 

Spiker mi, amigo mu?

Bir Türk takımının Avrupa Kupası maçında hep yanındayız. Hangisi olursa olsun... Ama o da ne? TV 8,5 kanalındaki Adana Demirspor maçına bir göz atayım dedim. O da ne? Maçı sözüm ona anlatan spiker beni hayli şaşırttı... Feryat figan neler söyledi! Maçı bir süre sessiz izlemeye başladım. Ama kısa bir yazı için maalesef o spikeri dinleme işkencesine devam ettim.  

Tele-1 sen hangi kafadasın ki?

Genel yayın yönetmeni hâlâ içeride... Doğru yola çıkmak mı? Ne gezer! Bu defa da geçtiğimiz çarşamba birileri çıkıp da şunları demez mi. “Bu rejimden seçimle çıkmanın yolu çok zor...” Yani demek istedim sözüm ona yorumcu? Bu açık ve net olarak ihtilale açık davettir. Bak yorumcu; o günleri çoktan aştık. Sen yine de gel sandık işine dön?  

Bir haftada 14 gol attık be!

Avrupa Kupalarında temsilcilerimiz gruplara bir adım kala çıktıkları maçlarda toplam 14 gol attılar. Büyük rakam... Peki niçin bizim ligde bu kadar patlayamıyoruz? Çünkü bizim takımlar birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Devamla hocalar da tabii ki... Yabancı rakipler ise bizi keklik gördüklerinden her tarafı açık oynuyorlar. Hele hele Fenerbahçe... Bir Hollanda temsilcisine orada veya burada bir maçta beş gol de ne demek? Haaa bir kişi eksik kaldılar. Beşiktaş da bizi iyi tanıyan hocayı devirdi. Galatasaray takımlar içinde Avrupa maç sonucu yüksek bir takımdır. Adana Demirspor da yavaş yavaş gelecek sanırım...

Kraliçelere takım dayanmıyor!

Hani biz “Sultanlar” diyoruz ya... Hah işte ben de takıma hem öyle diyorum hem de “Kraliçeler”... Rakip falan vızıltı... Bu takım madalya falan tamam da şimdi dilimin ucuna gelmeyen başka ciddi ve büyük ödüller de hak ediyor. Aklınıza, elinize, yüreğinize sağlık sultanlarım... (Bölümde son Polonya maçı yoktur)

Trabzonspor için ne yazmıştım?

Bu köşeyi takip eden vatandaş iyi bilir. Demiştim ki, Trabzonspor Teknik Direktörü acilen bu yapıyı iyi bilen, şehrin yaşantısını tatmış, Trabzon’un ne demek olduğunu bilen bir yardımcı bulmalı... Ve adam hâlâ “Bana santrfor lazım” deyip duruyor. Ne yani üç yiyip dört mü atacaksın? Ey Trabzon şehri artık uyan yahu! Senin iddian olmadığı bir lig bana çok yavan geliyor.  

Pendik devam edecek mi? 

Beşiktaş maçından sonra yine bu sütunlarda Pendikspor’un doğru yolda olduğunu yazmıştım. Kasımpaşa deplasmanında da nerede ise üç puanı kapıp gideceklerdi. Alt ligden geldikten sonra parlamak çok ama çok önemlidir dostlar! 

Siz gene maç konuşacak mısınız?

Bu soru da nereden çıktı demeyiniz. Konyaspor-Antalyaspor maçını bölük pörçük izledim. Maç sonrası hangi kanala dönsem bu maçla ilgili yapılan yorumlarda veya sunulan notlarda Konyaspor’un bundan önceki iki maçında hangi sonuçları aldığını öğrenemedim. Hep bu takımın ilk defa maç kazandığı söylendi durdu. Meğerse bundan önce de iki beraberliği varmış. Yani 5 puan yapmış... Of be!  

Jesus’u sildi!

Bizim gazetenin pazar günkü spor sayfalarının birinde şöyle bir manşet vardı: Jesus’u solladı... Yani Fenerbahçe’nin bu sezonki teknik adamı İsmail’den söz ediliyordu. İsmail Hoca, 7 maçtır kazanıyordu. Oysa bundan önceki Ali Koç beyin harikası (!) Jesus sadece 3 tane kazanabilmiş idi... Benden başkası, pardon bir de Ömer Üründül kardeşim bu Jesus’un ne olduğunu daha geldiği ilk günlerde yazıp, söylemiştik. Herkesin profesörü şimdi nerede acaba? 

Kenan İmirzalıoğlu’na üzüldüm! 

Tanınmış oyuncu, spiker, bilgi sahibi insan Kenan kardeşim, son salı günkü programında karşısına bir yarışmacı aldı ki, sormayın! Tam saat tutmadım ama neredeyse bir saate yakın kaldı bu çenebaz Kenan kardeşimin karşısında... “Abov”dan tutun da daha neler neler bizim argoda bulunan... Sonuna kadar izlemeye çalıştım. Yapmayın Allah aşkına! Bu yarışmada bilgi sahibi olunabilir. Bilgiler tazelenebilir. Ama ızdırap çekilemez.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.